Dzūkų žinios

Gėrė alų ir vairavo traktorių

Dalintis:

Alytaus apylinkės teismo Lazdijų rūmų teisėjai išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje G. K. buvo kaltinamas kelių transporto eismo saugumo ir transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimu.
Vyriškis policijos pareigūnams įkliuvo šių metų liepos 24 dieną neblaivus vairuodamas traktorių „John Deere“. Pareigūnai per pusvalandį du kartus alkoholio matuokliu patikrino jo blaivumą ir matuoklis parodė, kad vairuotojas kuo toliau vis labiau girtėja. Pirmą kartą matuoklis užfiksavo 2,89 prom., o po keliolikos minučių – 3,80 promilės neblaivumą.
Kaltinamasis G. K., pareiškus jam įtarimus ir apklausus kaip įtariamąjį, savo kaltę pripažino. Jis paaiškino, kad ūkininkas Č. R. paprašė padėti atlikti ūkio darbus. Vieną rytą G. K. nuėjo pas ūkininką į namus. Alkoholinius gėrimus buvo vartojęs iš vakaro. Č. R. namuose nebuvo, todėl jis pats nuėjo prie jo traktoriaus „John Deere“, kurio užvedimo rakteliai buvo spynelėje, ir sėdęs prie vairo nuvažiavo į laukus, esančius už miestelio, dirbti ūkio darbų. Važiuodamas nusipirko 2 butelius po 1 litrą 7,5 laipsnio stiprumo alaus. Dirbdamas gėrė alų, išgėręs tuos du butelius apsvaigo, kadangi ir iš vakaro buvo vartojęs alkoholinių gėrimų. Nudirbęs ūkio darbus, važiavo atgal į ūkininko kaimą, kur turėjo palikti traktorių ir grįžti į namus. Išvažiavęs į pagrindinį kelią LazdijaiAlytus apie 15 valandą pamatė, kad jam iš paskos važiuoja automobilis, paspaudė greičio pedalą ir vairuotoją pradėjo „mėtyti“ po visą kelią. Kuomet pamatė, kad automobilis seka, iš karto sustojo ir išlipo iš traktoriaus. Po kurio laiko, kuomet atvyko policijos pareigūnai, su jais prie priėjo ir tas vyras, kuris važiavo iš paskos. Atvykus policijos pareigūnams, minėtas vyriškis jokių traktoriaus dokumentų nepateikė, kadangi jų neturėjo. Jis pareigūnams prisipažino, kad yra vartojęs alkoholinių gėrimų, pareigūnai alkoholio kiekio matuokliu jam nustatė 2,89 promilės girtumą, o antro pūtimo metu nustatė 3,80 promilės girtumą. Anksčiau jis nebuvo vairavęs Č. R. priklausančio traktoriaus, kadangi neturi tam teisės.
Ikiteisminio tyrimo metu policijos pareigūnai papasakojo apie tai, kaip jie gavo pranešimą ir kaip atvykę į įvykio vietą tikrino vairavusio traktorių G. K. blaivumą.
Ūkininkas Č. R. parodė, kad jis yra traktoriaus „John Deere“ savininkas. Šį traktorių turi 8 metus, šiuo metu jį įvertina 15 000 eurų. G. K. yra jo žmonos sesers vyras, todėl jie bendrauja. Kartais G. K. padeda jam atlikti ūkio darbus. Kada G. K. atėjo pas jį į namus ir išvažiavo su jam priklausančiu traktoriumi, jis nežino, nes nematė. Po pietų jam paskambino policijos pareigūnai ir pranešė, kad G. K. vairavo jam priklausantį traktorių būdamas neblaivus.
Teismas išnagrinėjęs bylą G. K. pripažino kaltu ir paskyrė 2 400 eurų baudą, uždraudė naudotis teise vairuoti kelių transporto priemones dvejus metus ir šešis mėnesius ir nusprendė išieškoti iš G. K. konfiskuotino turto – traktoriaus „John Deere“ vertės dalį atitinkančią pinigų sumą – du tūkstančius penkis šimtus eurų.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: