Dzūkų žinios

Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos mokinė NATO egzamino finale

Dalintis:

Audronė Pileckienė

2019 metais NATO (Šiaurės Atlanto Sutarties Organizacija) švenčia savo įkūrimo 70-ąsias metines, o Lietuvos narystei aljanse kovo 29 d. sukako 15 metų. Ta proga 2019 m. kovo 29 dieną pirmą kartą NATO egzaminą organizavo Baltijos pažangių technologijų institutas. Krašto apsaugos ministerija buvo šio projekto partnerė.
Rugsėjo 14 d. į Krašto apsaugos ministeriją Vilniuje iš visos Lietuvos rinkosi egzamino „Ką žinome apie NATO?“ finalo dalyviai, kurie varžėsi trijose kategorijose: moksleivių, piliečių ir profesionalų. Į finalą pateko tik 70 geriausiai NATO egzamino I etape testą išsprendusių dalyvių. Tarp 70 geriausiųjų buvo ir Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos 3gc klasės mokinė Gabija Subačiūtė. Dalyviai varžėsi dėl geriausio žinovo vardo ir pagrindinio prizo – kelionės į NATO būstinę Briuselyje. Nors Gabija Subačiūtė kelialapio į Briuselį negavo, bet ji garbingai atstovavo Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijai ir Lazdijų kraštui.
NATO egzamino dalyvius pasveikino ir jo nugalėtojams diplomus bei prizus įteikė krašto apsaugos viceministras Vytautas Umbrasas, kuris pasidžiaugė tokia dalyvių gausa NATO egzamine.
NATO egzaminą Lietuvoje laikė 6434 dalyviai. Be klaidų egzamino klausimus įveikė 40 laikiusiųjų. Daugiau nei 60 proc. laikiusiųjų egzaminą – mokiniai. 3 ir mažiau klaidų padarė 150 dalyvių. Priminsiu, kad šio egzamino mokykliniame ture dalyvavo gausus Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos 5–8, 1–4g klasių mokinių būrys (apie 180 žmonių).
Organizatoriai rinko ir aktyviausiai dalyvavusias tris Lietuvos mokyklų komandas, kurios buvo pakviestos pasižvalgyti po NATO aviacijos bazę Šiauliuose ir susipažinti su ten dislokuotais Baltijos oro policijos misiją vykdančiais NATO sąjungininkais. Džiugu, kad tarp trijų aktyviausių Lietuvos mokyklų (Telšių Žemaitės, Jonavos Jeronimo Ralio gimnazijos) buvo ir Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos mokiniai, kurie birželio mėnesį lankėsi NATO aviacijos bazėje Šiauliuose.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: