Dzūkų žinios

Mainų punktams pasiūlyta beveik šimtas vardų. Kuris geriausias?

Dalintis:
Daiktų paruošimo pakartotiniam naudojimui centras – dar be pavadinimo. Išrinkime jam vardą! (ARATC nuotr.)

Kaip pavadinti atliekų surinkimo aikštelėse veikiančius daiktų mainų paviljonus? To paklausęs ir šių punktų pavadinimo parinkimo konkursą paskelbęs Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras (ARATC) sulaukė beveik šimto pasiūlymų.
„Labai džiugu, kad žmonės taip aktyviai dalyvavo konkurse ir teikė pasiūlymus. Tai rodo, kad jiems rūpi atliekų tvarkymo sistema ir vis daugiau žmonių suvokia, jog jie yra ne tik šios sistemos dalyviai, bet ir jos kūrėjai“, – sakė ARATC direktorius Algirdas Reipas.
Daiktų mainų punktai, prieš metus įrengti visose Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro eksploatuojamose didelių gabaritų ir kitų atliekų surinkimo aikštelėse, labai greitai išpopuliarėjo. Vieni žmonės čia atneša dar gerus, bet jiems nereikalingais tapusius daiktus, kiti ateina reikiamų daiktų pasiieškoti, o radę juos pasiima.
Tačiau į šiuos punktus patenka ir nemažai tokių daiktų, kuriuos reikia sutaisyti, sutvarkyti, kad jie būtų tinkami tolesniam naudojimui. Tai bus daroma netrukus, jau šį rudenį duris atversiančiame daiktų paruošimo pakartotiniam naudojimui centre.
Kaip šis centras ir savotiški jo padaliniai – daiktų mainų punktai – vadinsis? Konkursui savo pavadinimų variantus teikę gyventojai stebino išradingumu, kūrybingumu ir šmaikštumu.
„Daiktynė“, „Keitukas“, „D‘Alytaus“, „D taškas“, „Antrasis šansas“, „Prisikėlimas“, „seNauja“, „Mainytuvė“, „Rakandų skūnė“, „Sukasi ratu“, „Darbštukai“, „Sendaikčių prikėlimo centras“, „Mūsų turtai“, „Svajonių arka“, „Ragažė“, „Už ačiū“, „Kuparas“, „Taškas“, „Ačiū ir prašau“, „Nauja pradžia“, „VĖL“ ir daugybė kitokių pavadinimų variantų buvo pasiūlyta konkurso metu.
Visus pasiūlytus variantus apsvarsčiusi vardo parinkimo komisija išrinko 3 labiausiai reikalavimus atitinkančius pavadinimų variantus, o galutinį žodį kviečia tarti gyventojus balsuojant už jiems labiausiai patinkantį pavadinimą. Balsavimui teikiami šie mainų punktų pavadinimai: „TikoTiks“, „PakartOK“, „Mainukas“.
„Mainų punktai – žmonėms skirti objektai. Jų pavadinimas turi būti priimtinas daugeliui, todėl kviečiame gyventojus būti aktyvius ir balsuoti už labiausiai patinkantį vieną iš trijų komisijos atrinktų variantų“, – kviečia ARATC Pakartotinio naudojimo padalinio vadovė Agnė Jučienė.
Ji primena: vardo, kuris surinks daugiausiai balsų, autoriui bus įteikta speciali ARATC dovana – ekologinė edukacija.
Balsuoti už labiausiai Jums patinkantį vieną iš trijų vardų galima internetu, atsidarius žemiau esančią nuorodą. Balsavimas vyksta iki rugsėjo 25 dienos.
https://apklausa.lt/f/daiktu-mainu-punktu-pavadinimo-rinkimai-9mp8f79.fullpage.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: