Dzūkų žinios

Nukentėjęs nuo sprogimo daugiabutis baigiamas suremontuoti

Dalintis:
Šiuo metu gyvenimas daugiabutyje jau grįžta į įprastas vėžes.

Birželio pradžioje Būdviečio seniūnijoje, Aštriosios Kirsnos kaime, daugiabučio pirmame aukšte nuaidėjęs sprogimas sunkiai sužalojo šio buto šeimininkę, kuri gydoma Kauno klinikose mirė. Sprogimo metu nesunkiai buvo sužalota antrame aukšte su vyru gyvenusi moteris. Ant jos užkrito spintelė. Taip pat stiklo ir plastiko šukės sužalojo šalia šio namo buvusį vyriškį. Vyriškis buvo per plauką nuo mirties – šukės įstrigo kakle vos nepaliedamos gyvybiškai svarbios kraujagyslės.
Ugniagesiai nustatė, kad sprogimas nukentėjusiosios bute įvyko dėl susidariusio dujų nuotėkio, kai šeimininkė nepajutusi dujų kvapo uždegė degtuką. Dujų balionas nebuvo pažeistas, jis nesprogo, sprogimą sukėlė iš jo nutekėjusios ir susikaupusios bute dujos. Sprogimas buvo toks stiprus, kad išdužo ne tik šio namo, bet ir kelių aplinkinių namų langai. Taip pat šiame daugiabutyje sprogimo banga išlaužė ir išvertė kelerias butų bei koridoriaus duris, kai kuriuose butuose nukentėjo sienų pertvaros, deformavosi namo išorinė siena.
Rajono savivaldybėje sudaryta komisija apžiūrėjusi šį namą po sprogimo paskelbė ekstremalią situaciją ir rekomendavo kai kurių butų savininkams negyventi juose, kol šie nebus suremontuoti, nes įtarta, kad gali būti pažeistos namo pagrindinių konstrukcijų sienos.
Vakar kalbintas šiuo metu atostogaujantis Būdviečio seniūnijos seniūnas Arūnas Kundrotas sakė, kad šiuo metu gyvenimas daugiabutyje jau grįžta į įprastas vėžes. „Nukentėjusiems nuo šio sprogimo butų savininkams savivaldybė skyrė paramą sienų, langų, durų remontui. Kai kurias duris jiems teko įsidėti naujas. Buvo butų šeimininkų, apsidraudusių savo turtą, todėl jie gavo išmokas iš draudimo bendrovių. Labiausiai nukentėjo butas, kuriame ir nugriaudėjo sprogimas. Ten ne tik išbyrėjo langai, bet nuo sprogimo bangos sugriuvo kambario pertvaros, sulūžo baldai, stipriai buvo apgadinti kiti daiktai ir durys. Sugadintus daiktus bei baldus išnešėme iš buto, o langus nuspręsta apkalti OSB plokštėmis, kad nesiskverbtų pro juos šaltis ir gretimuose butuose gyvenantiems nebūtų šalta. Šis butas dabar priklauso mirusios nuo nudegimų moters dukrai, kuri, kiek girdėjau, nesiruošia jo remontuoti, nes iš tiesų reikia nemažai lėšų. Moteris sprendžia, ką daryti su šiuo turtu. Šiuo metu daugiabutyje penkiuose butuose žmonės gyvena, o trijuose, įskaitant ir tą, kuriame nuaidėjo sprogimas, negyvena niekas. Manau, kad butų savininkai pagal galimybes susitvarkė nukentėjusius nuo sprogimo butus. Beje, namo gyventojai anksčiau bandė įkurti šio namo bendriją, bet nespėjo. Esu buvęs namo gyventojų susirinkime, kuriame nuspręsta šį daugiabutį perduoti administruoti UAB „Lazdijų vanduo“. Manau, kad priimtas geras sprendimas, nes čia gyvenančioms šeimoms reikia pagalbos, pasirūpinti ne visi gali“, – sakė A. Kundrotas.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: