Dzūkų žinios

Vaikai vasarą išlydėjo spalvotai ir linksmai

Dalintis:

Dineta Babarskienė

Vasarėlė prabėgo taip greitai, jog nespėta nė apsidairyti. „Greit prabėgo vasara. Ogi, žiū, jau reikia vaikučius mokyklon išlydėti“, – sakė Verstaminų bibliotekos bibliotekininkė Zita Marčinskienė. Tad ji su kolege, Seirijų bibliotekos bibliotekininke Migle Butkevičiene, pakvietė seirijiškius ir verstaminiečius smagiai praleisti dieną Verstaminuose, palydėti vasarą ir pasitikti rugsėjį. Ši neįprasta, šventiška diena gerokai nusitęsė, mat vaikams buvo ir smagu, ir įdomu. Juolab, kad vasaros palydėtuvės „Sudie, mano išdykusi vasara“ surengtos lauke, kiemelyje. Tad vaikams buvo ką veikti. Jų laukė judrūs žaidimai, o ir galveles pasukti teko. Šėlo ir maži, ir dideli. Vaikai patyrė įvairių nuotykių, pramogavo ir stiprino jėgas bei pasikrovė gera nuotaika prieš naujų mokslo metų pradžią.
Vaikų laukė netikėtumai. Pamiklinti protą jaunieji skaitytojai galėjo mindami mįsles, klijavo skirtukus knygoms, dėliojo žodžius gyvoje grandinėlėje, gaudė įvairiaspalvius balionus. Neklaužados balionai vėjo genami skriejo pievon, o paskui juos ir vaikų būrys. Ir dar ne viskas. Užrištomis akimis reikėjo atspėti, kokį daiktą rankose laiko, tad buvo prisijuokta iki valios. Pasirodo, ne taip jau lengva, bet užtat smagu. Visų laukė staigmenos, siurprizai, nė vienas tuščiomis namo neišėjo. Pralaimėtojų nebuvo, mat tai viena, tai kita komanda išsiverždavo į priekį, tačiau nugalėjo draugystė. Svarbiausia, kad vaikams puikios nuotaikos ir energijos nepristigo. Vasara išlydėta spalvotai ir linksmai, papramogauta kaip reikiant. Skambėjo muzika ir šurmulio netrūko. Ir kaip čia liūdėsi, kai apink tiek draugų. Dalyvavusieji renginyje sulaukė pagyrų, o ir smagių pokštų netrūko!
Vaikų vasara – tai ne tik pramogos, kelionės, bet ir uogų, vaisių ir daržovių gausa. Mmm… Ir tądien netrūko vaišių. Kaip niekad dalyviai turėjo progą pasivaišinti įvairiais ir sveikais skanėstais bei arbata, gaiva. O paskui jau pyragai, kepti pačios bibliotekininkės Zitos, kuri nutarė vaikus palepinti. „Mano vaikai“, – glaudė, kartais ir sudrausmindavo vaikus bibliotekininkė Zita, kai šie pernelyg įsismarkaudavo. Jos pyragai nepaprasti – dar kvepiantys vasara ir kartu jau pilni rudens skonių tarsi kokios rudeniškos nuojautos. Tad mažieji smaližiai „darbavosi“, pyragų ragavo ir mamos bei močiutės, taip pat dalyvavusios vasaros palydėtuvėse.
Ir dar vienas stebuklas: vasaros gale pražydo nepaprasta ir įstabi popierinė gėlė su ant žiedlapių vaikiškomis rankelėmis užrašytais šios vasaros įsimintiniausiais įspūdžiais, tarp kurių ir Verstaminų bibliotekoje vasarą vykę renginiai, skambūs ir nuotaikingi. „Vietos ir laiko liūdesiui ar nuoboduliui neliko! Ruduo irgi gali būti malonių staigmenų ir pramogų bibliotekoje metas“, – sakė Verstaminų bibliotekos bibliotekininkė Zita Marčinskienė vaikams, ir vasarą nepamiršusiems knygų ir bibliotekoje rengtų renginių. Seirijų bibliotekos bibliotekininkė Miglė Butkevičienė vaikams linkėjo gerų mokslo metų ir, žinoma, nepamiršti užsukti į biblioteką, kur jie visad laukiami. „Kartu su biblioteka aukite laimingi“, – sakė bibliotekininkės. Taigi, sudie, vasara, ir labas, rugsėji.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: