Dzūkų žinios

Ar svarbus projektas tapo vieno žmogaus intrigų auka?

Dalintis:
(© DELFI / Kiril Čachovskij nuotr.)

Toliau nerimsta aistros dėl projekto, kurio vienu iš dalyvių buvo Lazdijų švietimo centras. Vos prasidėjus savivaldybės tarybos posėdžiui, projekto tvirtinimas buvo skubiai atšauktas, gavus vieno iš projekto dalyvių laišką dėl galimo projekto plagiavimo.
„Dzūkų žinios“ apie šį projektą jau rašė, buvo išklausyta rajono merės Ausmos Miškinienės pozicija šiuo klausimu, apie tai savo nuomonę išreiškė ir vieno iš projekto dalyvių – VšĮ Lazdijų švietimo centro – vadovė.
Siekdami savo skaitytojams pateikti visą nuomonių spektrą ir suteikti galimybę objektyviai įvertinti šio projekto žlugimo aplinkybes, siūlome susipažinti su vieno iš projekto dalyvių, vėliau reikalavusio netvirtinti šio projekto Lazdijų rajono savivaldybės tarybos posėdyje, Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų atstovų nuomone šiuo klausimu.

– Kaip atsitiko, jog Jūsų inicijuotas projektas buvo perrašytas ir jame kaip partneriui Jums neliko vietos?
– Į šį klausimą tiksliai atsakyti galėtų tai padarę asmenys. Rūmams buvo pranešta, kad Projekto partneriai nusprendė teikti atskirą paraišką. O iš gautos informacijos sužinojome, kad partneriai buvo neteisingai informuoti, jog Rūmai nebeteikia paraiškos.

– Ar šio projekto peripetijos susijusios su L. Sosunovičienės personalija? Kodėl ji buvo atleista iš Alytaus padalinio?
– Rūmai, pagal gautą Lazdijų rajono savivaldybės informaciją, turi pagrindo manyti, kad buvusi Rūmų darbuotoja galimai suklaidino paraiškos partnerius. 

– Kada ir kaip sužinojote, jog Jūsų projektas galimai nuplagijuotas ir pateikta jo nauja versija?
– Informacija Rūmus pasiekė dieną prieš Lazdijų rajono savivaldybės tarybos posėdį, kuriame turėjo būti pritarta VšĮ Lazdijų švietimo centro dalyvavimui projekte.

– Kokia, Jūsų nuomone, galima šios situacijos susidarymo seka?
– Rūmai dėkoja Lazdijų rajono savivaldybės merei už konstruktyvų bendradarbiavimą, racionalų reagavimą į susidariusią situaciją. Tikimės susėsti ir kartu išsiaiškinti visas aplinkybes, kurios patvirtintų ar paneigtų spėjimus, kad projekto partneriai tapo vieno žmogaus intrigų įkaitais.

– Kaip manote, kas galėjo būti kaltas, kad susidarė tokia situacija? Kokių priemonių ketinate imtis gindami savo sukurtą projektą?
– Pastebėję galimą plagiatą, Rūmai informavo Lazdijų rajono savivaldybę, paraiškos partnerius bei ESFA.

– Ar matote galimybių šį projektą pradėti iš naujo, jei bus įvertintos buvusio projekto teisinės pasekmės?
– Paraiškų teikimo terminas jau pasibaigė. Rūmai rado kitus partnerius paraiškai teikti. Galime tik apgailestauti, kad išsiskyrė keliai su VšĮ Lazdijų švietimo centru, kurio vaidmuo įgyvendinant projektą būtų buvęs labai svarbus ir naudingas Lazdijams.

– Koks šioje istorijoje VšĮ Lazdijų švietimo centro vaidmuo?
– VšĮ Lazdijų švietimo centras buvo puikus partneris paraiškai teikti, Rūmai tikėjosi kartu nuveikti daug naudingų veiklų Lazdijų rajone. Tikimės, kad tiek savivaldybės taryba, tiek Antikorupcijos komisija įvertins ir nustatys, kaip iš projekto paraiškos dingo autoriai – Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai.

– Kas būtų buvę, jei Lazdijų rajono taryba nebūtų atsižvelgusi į Jūsų prašymą netvirtinti šio projekto?
– Dar kartą tik galime padėkoti, kad rajono merė p. A. Miškinienė ir rajono savivaldybės taryba ėmėsi visų veiksmų, kad būtų išvengta rimtesnių teisinių pasekmių.

– Ačiū už atsakymus.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: