Dzūkų žinios

Krosnoje: svečiai nesiliauja stebinti

Dalintis:

Dineta Babarskienė

„Jau nieks, ko gero, mūsų nenustebins. To ir nesiekiame. Tiesiog pabūkime kartu, pasimėgaukime gražiu vakaru“, – sakė kuklindamasis renginio vedėjas Gintautas Česnulis Krosnos kultūros namuose vykusiame koncerte „Po sidabro mėnuliu“. Tačiau tą vakarą atlikėjai žiūrovus nustebino ir dar kaip! Ir ne tik jaunosios Krosnos šokėjos, bet ir svečiai. Į Krosnos kultūros namus atvyko negirdėti, nematyti svečiai iš kaimyninių rajonų, o ir savų atlikėjų klausytasi. Tad geros nuotaikos, gražių, skambių dainų netrūko.

Jaunimas dainavo kartu su ansamblių dainininkais
Renginyje šoko Lazdijų kultūros centro Krosnos kultūros namų vaikų meninės raiškos studijos „Mozaika“ šokėjos (vad. Violeta Česnulytė). Jų atliekami šokiai paįvairino vakaro programą. „Labiausiai džiaugiuosi jaunosiomis šokėjomis“, – prisipažino ir renginio šeimininkas Gintautas Česnulis. Mergaitės ir šoka, ir dainuoja. Tą vakarą jos parodė savo šokius, scenoje nedainavo, tačiau gražu buvo klausytis, kaip jos garsiai dainavo populiarias, gerai žinomas dainas kartu su ansamblių dainininkais. Pasirodo, ir jauniems patinka senos, geros dainos.

Žiūrovai klausėsi net penkių ansamblių atliekamų dainų
Ansamblių dainos suskambo Krosnos kultūros namuose. Čia juk vyko tradicinis vokalinių ansamblių vakaras „Po sidabro mėnuliu“. Į šventę suvažiavo ansambliai iš Kybartų, Marijampolės, Alytaus ir netolimi kaimynai iš Teizų atvyko. Visi ansambliai buvo sutikti šiltai. Visi sulaukė gausių aplodismentų.
Alytaus kultūros centro Krokialaukio kultūros namų vokalinis ansamblis „Ambicija“ (vad. Juozas Kavaliauskas) su daina apie pelėdas tiesiog užvedė publiką. Jiems negailėta plojimų. Ir nežinia, ar ansamblio „Ambicija“ dainininkai turėjo ambicijų nustebinti krosniečius, bet jiems tai pavyko. Sakoma, kad savame krašte pranašu nebūsi, tačiau į koncertinę programą puikiai įsiliejo ir savi – Lazdijų kultūros centro Krosnos kultūros namų mišrus vokalinis ansamblis „Sodžius“ (vad. Gintautas Česnulis). Į Krosną atvyko ir Lazdijų kultūros centro Teizų laisvalaikio salės moterų vokalinis ansamblis „Svaja“ (vad. Juozas Adomaitis). „Vieni pas kitus koncertuojame“, – taip įvardijo šią draugystę renginio vedėjas Gintautas Česnulis. O svečiai iš Suvalkijos nustebino labiausiai. Gal kad Krosnoje viešėjo pirmą kartą? Gal kad negirdėti, nematyti? Bet kad jie išties sužavėjo žiūrovus, tai tiesa. Marijampolės kultūros centro Meškučių skyriaus moterų vokalinis ansamblis „Žiedė“ (vad. Artūras Petraška) atvežė melodingų dainų pynę. Moterų vokalinis ansamblis „Žiedė” skaičiuoja dar tik ketvirtus metus, bet per šį laikotarpį apkeliavo tikrai nemažai. Kolektyvo repertuaras sudarytas iš populiariosios muzikos ir romansų. Ansamblyje, pasirodo, dainuoja ir krosnietė. „Jau trečius metus dainuoju šiame kolektyve“, – prisipažino ponia Rūta Miliuvienė. Ji sakėsi, kad Krosnoje baigė vidurinę mokyklą, o jos auklėtoja buvo Janina Silkienė. „Čia mano daug bendraklasių, dairausi, gal ką sutiksiu“, – kalbėjo moteris, kuri Marijampolėje gyvena jau 40 metų. Ji prisipažino, jog dainavimas – tai jos hobis. „Dirbau pardavėja, dabar esu slaugė“, – sakė ji. Krosniečiai ir plojo, ir dainavo kartu su „Žiedės“ dainininkėmis bei jų vadovu. Ilgos gėlėtos dainininkių suknelės, populiarios dainos – malonumas akims ir ausims. O ir Krosnos jaunimas dainavo kartu. Kybartų kultūros centro Pajevonio moterų vokalinis ansamblis „Aušrinė“ (vad. Irma Menčinskienė) pasirodė kaip tikros profesionalės. Jos savo muzikinę programą paįvairino ir eilėmis.
Ir nuskambėjo vokalinių ansamblių vakaras „Po sidabro mėnuliu“, palikdamas ne vieną gražią rudenišką akimirką ir krosniečių, ir renginio dalyvių širdyse. Saldžios dovanos, padėkos renginio dalyviams ir atsisveikinimai iki kito karto.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: