Dzūkų žinios

Mainų punktų vardo konkursas baigėsi – paaiškėjo nugalėtojai

Dalintis:
ARATC Aplinkosauginio ugdymo ir pakartotinio naudojimo padalinio vadovė A. Jučienė (dešinėje) ir aplinkosauginio ugdymo specialistė Vaida Undzėnienė sako „ačiū“ visiems, padėjusiems išrinkti vardus jų vadovaujamam centrui ir mainų punktams.

Vardo parinkimas – sudėtingas procesas. Tuo įsitikino ir Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras (ARATC), ilgai svarstęs, kaip pavadinti naują objektą – Daiktų paruošimo pakartotiniam naudojimui centrą ir jo padalinius, daiktų mainų punktus.
Šių metų pavasarį buvo paskelbtas jų vardo parinkimo konkursas. Susumavus rezultatus nuspręsta, kad Alytaus regiono atliekų tvarkymo technologijų parke įrengtas Daiktų paruošimo pakartotiniam naudojimui centras vadinsis „Tiko Tiks“, o atliekų surinkimo aikštelėse esantys mainų punktai turės „Mainuko“ vardą.
Būtent už šiuos du pavadinimus balsavo daugiausia apklausos dalyvių. Jų valia konkurso nugalėtojais tapo Albinas Čelkonas, pasiūlęs pavadinimą „Tiko Tiks“, ir Ernesta Matonė bei Deivydas Palačionis, pavadinimo „Mainukas“ autoriai.
Jiems atiteks konkurso prizas – ekologinė edukacija. Apie jos laiką ir vietą laimėtojai bus informuoti asmeniškai.
Iš viso šiam konkursui buvo pasiūlyta beveik šimtas pavadinimų variantų. Komisija atrinko tris labiausiai reikalavimus atitikusius pasiūlymus: „Tiko Tiks“, „PakartOK“, „Mainukas“ ir paskelbė apklausą, kurios metu buvo galima balsuoti už vieną iš šių vardų.
„Apklausoje dalyvavo beveik 400 žmonių. Daugiausia balsų surinko „Mainukas“ ir „Tiko Tiks“. Kadangi naujų objektų yra daug, nusprendėme panaudoti abu šiuos variantus: daiktų paruošimo pakartotiniam naudojimui centrą pavadinti „Tiko Tiks“, o mainų punktus – „Mainukais“, – sakė Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro Aplinkosauginio ugdymo ir pakartotinio naudojimo padalinio vadovė Agnė Jučienė, besidžiaugianti, kad žmonės buvo labai aktyvūs siūlydami naujų objektų pavadinimus.
Alytaus regione, stambiųjų ir kitų atliekų surinkimo aikštelėse, jau veikia 19 daiktų mainų punktų, į kuriuos žmonės atneša įvairių jiems nebereikalingų, bet naudoti tinkamų daiktų.
Kiek daugiau nei prieš metus pradėję veikti šie punktai labai greitai išpopuliarėjo – kai kurie žmonės į juos jau ateina ne tik ieškodami reikalingų daiktų, bet ir tiesiog pasižvalgyti – gal ras ką nors įdomaus ar naudingo.
Pasitaiko ir norinčių imti viską iš eilės, nes tai – nemokama. Tačiau taisyklės numato, kad vienas asmuo vienu metu iš mainų punkto gali paimti ne daugiau kaip penkis daiktus.
„Kai kurie mainų punktuose palikti daiktai yra visiškai geri, kitus reikia paremontuoti, patvarkyti“, – sakė ARATC rūšiavimo centrų veiklos organizavimo padalinio vadovas Linas Brazauskas.
Netrukus daiktai, kuriuos reikia tvarkyti, iš mainų punktų bus vežami į jų paruošimo pakartotiniam naudojimui centrą ir čia tvarkomi, remontuojami, kad būtų tinkami tolesniam naudojimui. Centre vyks įvairūs užsiėmimai ir edukacijos, pristatančios antrinio panaudojimo galimybes.

ARATC inf.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: