Dzūkų žinios

Paštus keis mobilus laiškininkas

Dalintis:
Vaida Budrienė, Korporatyvinių reikalų departamento vadovė.

Pertvarkoma Lietuvos pašto sistema. Šios reformos stipriai palies ir Lazdijų rajono paštus. „Dzūkų žinių“ redakcijoje apsilankiusi AB „Lietuvos paštas“ Korporatyvinių reikalų departamento vadovė Vaida Budrienė papasakojo apie reformą, apie diegiamą mobilaus laiškininko projektą, kuris kitų metų pradžioje startuos ir mūsų rajone.
V. Budrienė pasakojo, kad mobilaus laiškininko projektas jau veikia dvylikoje rajonų, o visuose šalies rajonuose jis bus įdiegtas iki 2020 metų vasario 28 dienos.
„Įgyvendinus mobilaus laiškininko projektą, tik kaimiškų vietovių paštai yra pertvarkomi, miesto paštai lieka nepakitę. Įvedus mobilaus laiškininko pašto paslaugų teikimo modelį, pirmus metus vyks pereinamasis laikotarpis, kad gyventojai priprastų prie pokyčių – be mobilaus laiškininko, jų miestelyje veiks ir įprastas paštas. Tiesa, jis dirbs trumpiau, o jo patalpose tam tikromis valandomis lauks mobilus laiškininkas, kuris suteiks visas pašto paslaugas. Jį gyventojai galės išsikviesti į namus. Mobilus laiškininkas ne tik atveš į namus laikraščius, siuntinius, pensijas pagyvenusiems žmonėms, bet galės ir paimti iš gyventojų laiškus, siuntinius ir t. t.‘‘, – pasakojo Lietuvos pašto atstovė. V. Budrienė sakė, kad Lazdijų rajone mobilaus laiškininko projektas startuos kitų metų sausio 28 dieną. Prasidėjus šio projekto įgyvendinimui nebus pertvarkomi Lazdijų, Seirijų, Leipalingio ir Veisiejų paštai, tačiau šios pertvarkos palies septynis mažesnius pašto skyrius – Kapčiamiesčio, Krikštonių, Krosnos, Šeštokų, Šlavantų, Šventežerio ir Lazdijų pirmąjį kilnojamąjį paštą. Numatyta, kad iš viso rajone dirbs 10 mobiliųjų laiškininkų: 7 Lazdijų, 2 Seirijų ir 1 Leipalingio pašte. Jie aptarnaus numatytas teritorijas“, – sakė V. Budrienė.
Lietuvos pašto darbuotoja užtikrino, kad mažesni pašto skyriai dar kurį laiką dirbs. Kaip bus ateityje, V. Budrienė negalėjo atsakyti, tačiau aišku, kad po metų jie bus panaikinti, nes visas funkcijas iš jų perims mobilus laiškininkas, kurį gyventojai išsikvies į namus.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: