Dzūkų žinios

Protų nutekėjimas iš Lazdijų tęsiasi toliau

Dalintis:
R. Rupšienė.

Panašu, jog tai, kad beveik kiekvieną savaitę iš darbo savivaldybėje ar jos valdomose įstaigose išeina aukštos kvalifikacijos specialistai, jau nieko nestebina, neliūdina, nedžiugina. Atrodo, jog tokia protų nutekėjimo praktika per paskutinį pusmetį tapo norma. Nors savivaldybės vadovai teigia, jog visi turi teisę pasirinkti jiems labiausiai priimtiną darbą, tačiau kai kurių žmonių išėjimai tampa rimta intelektualine netektimi Lazdijams.
Šią savaitę su Lazdijų rajono savivaldybe atsisveikino buvusi Socialinės paramos skyriaus vedėja Rosvita Rupšienė. Ji gavo atsakingą darbą Kauno miesto savivaldybėje. Toks buvusios skyriaus vedėjos apsisprendimas buvo nulemtas įvairių priežasčių, apie kurias ji pati nedaugžodžiavo.
Vieną magistro laipsnį turinti specialistė šiuo metu siekia antrojo – ji studijuoja ekonomiką ir vadybą prestižinėje ISM aukštojoje mokykloje.
Prieš kelerius metus iš Kauno su šeima į Veisiejus persikrausčiusi moteris planavo su Lazdijų kraštu sieti savo ir šeimos tolesnį gyvenimą ir savo žiniomis, kompetencija ir patirtimi dalintis su mūsų krašto žmonėmis.
Kurį laiką ji dirbo Veisiejų darželyje pavaduotoja, o prieš septynis mėnesius laimėjo savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėjos konkursą.
Paklausta, ar jai patiko ši veiklos sritis, R. Rupšienė teigė, kad jai tai buvo įdomu ir ji žinojo, jog gali socialinio darbo dirvonuose nuveikti daug svarbių darbų.
„Dirbdama su žmonėmis ir bandydama spręsti jų problemas, tobulėjau, įgijau naujos patirties ir kompetencijų. Man šis darbas labai patiko“, – sakė R. Rupšienė.
Paklausta, kodėl ji apsisprendė išeiti iš darbo ir išvažiuoti į Kauną, ponia Rosvita buvo nekalbi. Ji tik užsiminė, jog teko susidurti su kai kurių žmonių nekompetencija ir šališkumu, darbuotojų rūšiavimu pagal subjektyvius kriterijus, pripažino, jog jautėsi nepelnytai neįvertinta.
„Negaliu susitaikyti su tuo, kai kompetencijų neturintys žmonės bando mane auklėti ir mokyti“, – sakė buvusi skyriaus vedėja.
R. Rupšienės sprendimas išeiti iš darbo Lazdijų rajono savivaldybėje ir persikelti į Kauną pakeitė ir jos šeimos planus.
„Mūsų gyvenimo planai keičiasi. Mes su dukra, kuri mokėsi Veisiejų gimnazijoje, išvažiuojame gyventi į Kauną, kur ji toliau tęs mokslus, o vyras lieka Veisiejuose. Kaip bus toliau, pažiūrėsime. Kas žino, gal dar sugrįšiu į Lazdijų kraštą“, – juokavo moteris.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: