Dzūkų žinios

Reforma veterinarų vadui nežada nieko gera

Dalintis:
Auridas Marcinkus.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Lazdijų teritoriniame skyriuje – nerimo dienos. Dėl prasidėjusios tarnybos reorganizacijos keičiasi Lazdijų skyriaus pavaldumas ir vadovavimo principai. Panašu, jog dabartinis Lazdijų tarnybos vadovas Auridas Marcinkus turės pasirinkti, kaip elgtis toliau – likti paprastu darbuotoju ar keisti darbą.
Apie reformą, jos tikslus ir su ja susijusias personalijų permainas kalbamės su Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Personalo skyriaus vedėja Jurgita Rimkiene.
 

– Gerbiama vedėja, ar vyksta tarnybos reorganizacija? Jei taip, tai kokia jos esmė?
– Šiuo metu Valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje (toliau – VMVT), vadovaujantis Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2019 m. balandžio 30 d. nutarimu Nr. 444 „Dėl Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2010 m. gruodžio 8 d. nutarimu Nr. 1743 „Dėl Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos administracijos struktūros patvirtinimo“ pakeitimo“, įgyvendinami struktūriniai pokyčiai VMVT teritoriniuose padaliniuose.

– Kaip ši reorganizacija palies tarnybos padalinius provincijoje?
– Šiais procesais siekiama užtikrinti efektyvesnį valstybinės maisto ir veterinarinės kontrolės organizavimą, racionalesnį finansinių ir žmogiškųjų išteklių valdymą. Struktūriniai pokyčiai neišvengiami, nes valstybinės institucijos privalo reaguoti ir peržiūrėti savo veiklos procesus, atsižvelgdamos į besikeičiančius verslo ir vartotojų lūkesčius ir poreikius, iškylančius naujus iššūkius gyvūnų gerovės, gyvūnų užkrečiamųjų ligų plitimo ir maisto saugos srityse.

– Ar Lazdijuose neliks tarnybos poskyrio? Jei taip, tai kas rūpinsis maisto ir veterinarijos reikalais Lazdijuose?
– Atkreiptinas dėmesys, kad teritoriniai VMVT padaliniai nėra panaikinami – šiuo metu  esantys 52 teritoriniai padaliniai (skyriai) administraciniu principu yra sujungiami į 10 stambesnių vienetų (departamentų). Departamentai bus atsakingi už jų administracinėje teritorijoje esančių 33 (įskaitant ir Lazdijų VMVT)  VMVT teritorinių skyrių veiklos administravimą. Dar 9 šiuo metu veikiantys teritoriniai padaliniai atskirose savivaldybėse struktūriniais padaliniais (skyriais) netaps, tačiau juose dirbantiems darbuotojams sukurtos nutolusios darbo vietos, o fiziniams asmenims ir įmonėms užtikrinamas paslaugų prieinamumas.

– Ar po reorganizacijos iš Lazdijų skyriaus bus atleidžiami darbuotojai? Kokia dabartinio Lazdijų skyriaus vadovo ateitis?
– Visiems Lazdijų VMVT darbuotojams, tiek valstybės tarnautojams, tiek ir dirbantiems pagal darbo sutartis (įskaitant ir vadovą), yra pateikti siūlymai užimti pareigas Lazdijų VMVT skyriuje, o darbo santykių tęstinumas priklauso tik nuo kiekvieno darbuotojo asmeninio apsisprendimo.

– Ačiū už pokalbį.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: