Dzūkų žinios

Susivienijusių Alytaus ir Kauno regionų merų kreipimasis į Vyriausybę dėl strateginės reikšmės kelio

Dalintis:
Dėl kelio Kaunas–Alytus rekonstrukcijos paankstinimo – merų pastangos.

Goda Čiginskaitė

Paaiškėjus informacijai, jog kelio Kaunas–Alytus rekonstrukcija numatyta tik 2035 metais, Pietų Lietuvos ir Kauno miesto ir rajono merai susivienijo bei parašė kreipimąsi į Susisiekimo ministrą reikalaudami terminą paankstinti.
Kelias Kaunas–Alytus jau seniai įvardijamas kaip viena didžiausių susisiekimo problemų. Jeigu pernai Vyriausybės vadovas teigė, kad kelio rekonstrukcija įvyks anksčiausiai 2023, vėliausiai – 2025 metais, tai dabar oficialiuose dokumentuose ji numatyta tik 2035 metais. Nesutikdami su tokia pozicija, 9 Pietų Lietuvos merai paruošė bendrą raštą, pasirašė jį, o Alytaus ir Prienų merai susitiko su ministru ir faktais įrodė, kad toks delsimas kenkia Pietų Lietuvai.
„Mes girdėjome įvairių frazių, pažadų, tačiau realybė pribloškė. Mūsų netenkina 2035-ieji metai. Susivienijome ir, manau, rezultatą kartu su Alytaus rajono, Lazdijų, Druskininkų, Prienų, Birštono, Varėnos bei Kauno miesto ir rajono merais tikrai pasieksime. Tai pirmas istorinis atvejis, kai susivienija Alytaus ir Kauno regionai bendram tikslui“, – sakė Alytaus meras Nerijus Cesiulis.
Nors su susisiekimo ministru sutarta, kad kelio Kaunas–Alytaus rekonstrukcijos terminas bus kur kas paankstintas, tačiau konkretūs metai neįvardinti. O iki rekonstrukcijos, tikimasi, bus bent jau atliktas minimalus kelio remontas.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: