Dzūkų žinios

Alytaus gaisre apsvilo ne tik prezidento G. Nausėdos reitingai

Dalintis:
Adomo Žilinsko piešinys.

Praeitą šeštadienį, lapkričio 23 dieną, dienraštyje „Lietuvos rytas“ buvo paskelbti lapkričio 8–16 dienomis bendrovės „Vilmorus“ atliktos apklausos rezultatai. Juose atsispindi politinių partijų, politikų, visuomenės veikėjų ir šalies institucijų populiarumo reitingai.
Naujausi reitingai rodo, kad baigėsi prezidento G. Nausėdos ir tautos medaus mėnuo. Jeigu prieš mėnesį šalies vadovą palankiai vertino net 82,5 procento gyventojų, dabar prezidentą palankiai vertina 72,8 procento gyventojų. Per mėnesį prezidento G. Nausėdos palankus vertinimas nukrito net 10 procentų. Kas gi lėmė tokį prezidento populiarumo nuosmukį? Be jokios abejonės, jam koją pakišo kelionė į Pietų Korėją aplankyti savo dukros. Taip, prezidentas už ją susimokėjo, bet šį vizitą nuslėpė nuo paprastų rinkėjų. G. Nausėda suklupo lygioj vietoj. Net keista, kad jis taip pasielgė. Kai jis lankėsi pas dukterį Pietų Korėjoje, tuomet vyko gaisras Alytuje. Prezidentas į Alytų nuvyko ne gaisro metu, o tik išsisklaidžius jo dūmams.
Respondentams bendrovė „Vilmorus“ uždavė dar vieną klausimą, kurie Lietuvos visuomenės veikėjai, jūsų nuomone, geriausiai atstovauja jūsų interesams? Nors prezidentas G. Nausėda užėmė pirmą vietą pelnydamas 17,7 procento ir net 10 procentų aplenkė antroje vietoje atsidūrusį S. Skvernelį, vis dėlto per mėnesį jo reitingai irgi smuko 8 procentais – nuo 25,6 iki 17,7 procento.
Alytaus gaisre smarkiai apdegė ir vidaus reikalų ministrės R. Tamašunienės reitingai, nes ji dėl savo elgesio gaisro metu gavo itin daug kritikos. Galima teigti, kad jai nedaug trūko iki atsistatydinimo. Nors ministrė liko savo poste, bet tikrąją padėtį itin gerai atspindi reitingai. Jeigu prieš mėnesį R. Tamašunienės veiklą neigiamai įvertino 21,1 procento respondentų, tai šį mėnesį neigiamai jos veiklą įvertino net 42,8 procento balsavusiųjų! Palankiai šią ministrę įvertino vargani 9,1 procento apklaustųjų… Tad nieko nuostabaus, kad vidaus reikalų ministrė R. Tamašunienė atsidūrė priešpaskutinėje vietoje. Taip ją įvertino respondentai atsakydami į apklausos klausimą: palankiai ar nepalankiai vertinate šiuos Lietuvos visuomenės veikėjus?
Paskutinėje vietoje atsidūrė R. Tamašunienės partijos bičiulis ir susisiekimo ministras J. Narkevičius. Per trumpą laiką jis spėjo prikrėsti tiek eibių, kad jau virto anekdotų herojumi. Viskas prasidėjo kelione į Abu Dabį, kur ministras kažką veikė, kai konferencijoje vietoj jo pasisakė viceministras. Vėliau paaiškėjo, kad Seimo viešbutyje vietoj J. Narkevičiaus gyvena jo dukra, o už kai kuriuos pietus sumokėjo kas nors kitas – tik ne ministras. Telieka stebėtis ir gūžčioti pečiais, kad gaudamas riebų ministro atlyginimą J. Narkevičius neišgali susimokėti už valgį. Negi jis toks vargšas?.. Ne vargšas, bet kaip malonu, kai sumoka kas nors kitas. Keista, bet J. Narkevičiaus atžvilgiu prezidentas G. Nausėda buvo per daug švelnus ir tik lengvai pagrūmojęs davė jam savaitę susitvarkyti jovalą savo reikaluose. Susidaro įspūdis, kad kuo toliau, tuo politikams keliami mažesni skaidrumo ir padorumo standartai. Anksčiau ministrai atsistatydindavo už žymiai menkesnes klaidas.
Tad visai nekeista, kad ministro J. Narkevičiaus reitingai yra apgailėtini. Jeigu spalio mėnesį jį nepalankiai įvertino 16,6 procento respondentų, tai šį mėnesį net 34 procentai apklaustųjų. Teigiamai susisiekimo ministrą įvertino vos 7,5 procento apklaustųjų.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: