Dzūkų žinios

Dzūkai kalba, kad…

Dalintis:

Merė pripirko daug klijų ir liepė visus Veisiejų gyventojus sukviesti į susirinkimą, klijuojant skelbimus ant daugiabučių namų durų. Jei merės nupirkti klijai kokybiški, nepavyks skelbimų nugrandyti ir teks pirkti naujas duris visiems Veisiejų daugiabučiams. Ar Veisiejuose nėra skelbimų lentos? Kas atlygins padarytą žalą? Ar merė iš neišmokėtų dienpinigių, ar administracijos direktorė iš 3 000 eurų priedo?
• Rajono savivaldybės darbuotojai po pertvarkos pradeda dalyvauti konferencijose apie psichikos sveikatą darbe. Pasiklausę psichologų paskaitų, jie sužinos, kas yra mobingas. Ar valdžia, rengdama tokias paskaitas, nekerta šakos, ant kurios sėdi?
• Buvęs Lazdijų veterinarų vadas jau vėl sukiojasi konservatorių partijoje. Kai konservatorių vadas buvo Margelis, svarbiausias veterinaras irgi toje partijoje sukinėjosi, paskui įstojo į eksmero visuomeninį judėjimą, iš ten neišstojęs, nubėgo į Žmonių partiją. Dabar, apsukęs politinio turisto ratą, vėl prisiglaudė pas konservatorius. Sunki ta prisitaikėlio dalia.
• Merės užsienio kelionės jau ne pirmą kartą sujaukia įprastą savivaldybės tarybos darbo ritmą. Kai merė vyko į Ameriką, tarybos posėdis buvo nukeltas, ta pati situacija ir dabar – Pietų Afrikoje viešinti merė vėl nukėlė posėdį į lapkričio 29 dieną. Keista, kodėl posėdžiai nevyksta be merės, juk yra vicemeras? O gal jis dar nenusipelnė merės pasitikėjimo?
• Viena Lazdijų įstaiga labai tiesmukai suprato šeimos sampratą. Ten nebėra kolegų, socialinių darbuotojų, pagalbininkų ar vairuotojų. Nuo šiol jie – sugyventiniai.
• Vienas tarybos narys, čebatų mylėtojas, daugelį metų Lazdijų sporto centro valytojas, per ūkininkų šventę savo nesuvaldomu skrandžio turiniu šiurpinęs aplinkinius, šiais metais gali pašiurpinti Kučiūnų laisvalaikio salės aptarnaujantį personalą.
• Kai kurie Valstiečių (ir žaliųjų) partijos nariai labai atsakingai rengiasi artimiausiu metu planuojamam Lazdijų skyriaus valstiečių partijos susirinkimui. Jau iš anksto skambina partijos nariams GSM ryšio telefonais ir derina posėdžio darbotvarkę. Manote, jog jie planuoja spręsti aktualias rajono žmonių probemas? Smarkiai klystate – pirmiausia partijos nariai tarpusavyje kalbasi, kaip pasididinti savo algas. Valstieti, prieš lenkdamas delnus į save, prisimink lietuvių liaudies patarlę: gobšaus bėdas velnias rėdo.

Šioje humoristinėje rubrikoje minimų įvykių ir asmenų sutapimai su tikrove yra atsitiktiniai.
Žinutes galite siųsti el. paštu dzukuzinios@gmail.com, pranešti telefonais: (8 318) 52260, 8 670 38882.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: