Dzūkų žinios

Revoliucija savivaldybėje: nauji skyriai, pareigų rokiruotės ir vedėjų laukimas

Dalintis:
Lazdijų rajono savivaldybės administracijai pavaldžių skyrių skaičius sumažėjo nuo 15 iki 12.

Praėjo daugiau nei pusmetis, kai Lazdijuose dirba naujoji rajono valdžia. Pagaliau ji parodė vieną atliktą darbą – mėnesį pavėlavusi, į priekį pajudėjo savivaldybės administracijos reforma. Teisybės vardan derėtų pasakyti, jog po reformos pareigų neteko nemaža dalis skyrių vedėjų, dirbusių prie senosios valdžios. Dabar jų vietas užims kiti vadovai, kurie į šias pareigas bus paskirti laimėję konkursus. Gal naujieji skyrių vadovai savivaldybės darbą pakels į kitą lygį? Gal po administracijos reformos Lazdijai atsiplėš nuo reitingų dugno?

Skyrių – mažiau
Iki pertvarkos Lazdijų rajono savivaldybės administracijoje buvo15 skyrių. Jei palyginsime analogiškas regiono savivaldybes, tai Varėnos savivaldybė turi 15 skyrių, Alytaus rajonas – 13 skyrių, tiek pat ir Druskininkų savivaldybė.
Pagal reorganizacijos projektą, kuris buvo patvirtintas liepos pabaigoje vykusiame tarybos posėdyje, Lazdijų rajono savivaldybės administracijai pavaldžių skyrių skaičius sumažėjo nuo 15 iki 12.
Naujoji Lazdijų rajono savivaldybės administracijos struktūra buvo sudaryta atlikus parengiamąjį darbą – išanalizavus nemažos dalies Lietuvos savivaldybių administracijų struktūras ir įvertinus tam tikras analogijas.
Iškart po Visų šventųjų ir Vėlinių oficialiame Lazdijų rajono savivaldybės tinklapyje atsirado naujoji administracijos struktūra su skyrių pavadinimais ir darbuotojų pavardėmis.
Kai kurie skyriai buvo sujungti, kiti panaikinti, tik du skyriai – Informacinių technologijų ir Centralizuoto savivaldybės vidaus audito – į pertvarkos mašiną nepateko. Buvo panaikintas Civilinės metrikacijos skyrius. Jo funkcijas perėmė naujas – Teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyrius, sukurtas ant dabar veikiančio Juridinio skyriaus pamatų ir išlaikęs tą patį vedėją.
Iki pertvarkos veikę Ekonomikos ir Finansų skyriai sujungti į naują darinį – Biudžeto, finansų ir turto valdymo skyrių.
Ūkio tarnyba, kuri po Deivydo Palačionio išėjimo ilgai neturėjo vadovo, po reformos atsidūrė po Vietinio ūkio skyriaus sparnu.
Šiek tiek pasikeitė Socialinės paramos skyriaus sudėtis, prie jo prijungti sveikatos specialistai ir skyriaus pavadinime atsirado žodis „sveikata“. Po reformos skyrius vadinasi Socialinės paramos ir sveikatos skyriumi.
Pasikeitė Dokumentų ir informacijos skyriaus pavadinimas, prasiplės ir skyriaus veikla, nes į skyrių inkorporuotos viešųjų ryšių specialistų pareigybės, kurios iki pertvarkos buvo priskirtos Švietimo, kultūros ir sporto skyriui. Naujasis darinys vadinasi Komunikacijos ir dokumentų skyriumi.
Kai kurie skyriai po reformos pakeitė savo pavadinimus – Žemės ūkio ir melioracijos skyrius perkrikštytas į Kaimo ir žemės ūkio plėtros, o Investicijų – į Strateginio planavimo ir investicinių projektų valdymo skyrių.

Pasikeitė vedėjai
Pertvarkius savivaldybės administracijos skyrius, iš esmės pasikeitė ir skyrių vadovybė. Beveik pusė naujai sukurtų skyrių neturi vedėjų.
Iki šiol be vedėjų dirba Architektūros ir teritorijų planavimo, Kaimo ir žemės ūkio plėtros, Komunikacijos ir dokumentų, Strateginio planavimo ir investicinių projektų valdymo, Švietimo, kultūros ir sporto skyriai, o vedėjo pavaduotojo neturi Socialinės paramos ir sveikatos skyrius. Dalis buvusios struktūros skyrių vedėjų iki pertvarkos arba paliko savivaldybę, arba buvo perkelti į žemesnes pareigas.
Štai buvusi Ekonomikos skyriaus vedėja Jolita Galvanauskienė dabar dirba naujai įkurto Biudžeto, finansų ir turto valdymo skyriaus vedėjo pavaduotoja, Investicijų skyriaus vedėjas Vidmantas Pilvinis – naujojo Strateginio planavimo ir investicinių projektų valdymo skyriaus vedėjo pavaduotoju.
Buvusi Dokumentų ir informacijos skyriaus vedėja Danguolė Barauskienė po pertvarkos tapo naujai įkurto Komunikacijos ir dokumentų skyriaus vyriausiąja specialiste, o buvusio Žemės ūkio ir melioracijos skyriaus vedėjas Algis Balčius dabar dirba Kaimo ir žemės ūkio plėtros skyriaus vyriausiuoju specialistu. Buvusi Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja, panaikinus skyrių, dirba Teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus vyriausiąja specialiste.
Šiuo metu dar sprendžiamas Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjos Rasos Kazlauskienės likimas. Ilgametė šio skyriaus vedėjo pavaduotoja yra gavusi pranešimą apie ketinimą ją atleisti iš einamų pareigų, tačiau dėl šio atleidimo kyla teisinių klausimų.
Redakcijos duomenimis, kai kurie skyrių vedėjai sutiko pereiti į žemesnes pareigas, išlaikant iki pertvarkos gauto atlyginimo dydį, kiti darbuotojai nutraukė darbo sutartis šalių susitarimu, gavę atitinkamas pinigines kompensacijas.

Įvardijo reformos tikslus
Rugsėjo mėnesį, paklausta apie reformos tikslus, savivaldybės administracijos direktorė Ilona Šaparauskienė teigė, jog struktūrine savivaldybės administracijos pertvarka siekiama didinti savivaldybės administracijos veiklos efektyvumą ir skaidrumą, racionaliau naudoti materialiuosius, finansinius, informacinius ir žmogiškuosius išteklius bei mažinti įstaigos valdymo kaštus. Iki reformos savivaldybėje realiai dirbo 176 darbuotojai, įgyvendinus pertvarką, žmogiškieji ištekliai bus optimizuojami. Ekonominį efektą direktorė pažadėjo pakomentuoti tada, kai pertvarka bus įgyvendinta.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

1 komentaras apie “Revoliucija savivaldybėje: nauji skyriai, pareigų rokiruotės ir vedėjų laukimas”

  1. Permainos ? Itariu labai „dziaugiasi” tie vedejai, kurie liko specialiatais arba tie, kurie is vis turejo iseiti ? o cia dar tik pradzia. Dziugaukime toliau kaip darbo vietas nauja valdzia „kurs” ir kaip cia visi rojoje gyvens ?

Komentarai yra išjungti.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: