Dzūkų žinios

Teismas: ligoninės vadovas administratorę atleido neteisėtai

Dalintis:

Lazdijų ligoninė privalės išmokėti A. Pilvinienei 11 553,66 Eur kompensaciją

Asta Pilvinienė: „Visi žino, jog esu buvusio mero A. Margelio pusseserė. V. Šimkonis mane atleido iš darbo dėl to, jog norėjo parodyti lojalumą naujajai valdžiai. Atleisdamas mane iš darbo, jis, ko gero, norėjo atkeršyti A. Margeliui“, – sakė A. Pilvinienė.

Lazdijietės atkaklumas ir noras įrodyti savo teisumą sulaukė sėkmės. Ligoninės vadovo Vito Šimkonio iniciatyva iš darbo atleista darbuotoja Darbo ginčų komisijoje sugebėjo įrodyti, jog vadovas buvo neteisus. Tą patį konstatavo ir teismas, nurodęs, jog ji iš darbo buvo atleista neteisėtai. Panašu, kad analogiškų atvejų dėl ligoninės vadovo neteisėtų sprendimų gali būti ir daugiau. O tūkstantines kompensacijas teks mokėti iš Lazdijų ligoninės sąskaitos?
Šešerius metus Lazdijų ligoninėje personalo administratore dirbusi Asta Pilvinienė iš darbo buvo atleista gegužės 2 dieną. Ją atleido ką tik po nedarbingumo į darbą sugrįžęs ligoninės direktorius V. Šimkonis.
Moteris yra įsitikinusi, jog ją iš darbo atleido dėl politinių priežasčių, nes ji – didžiausio V. Šimkonio oponento, buvusio Lazdijų mero Artūro Margelio pusseserė.

Patyrė stresą
Kaip pasakojo ponia Asta, jai per dvi dienas buvo priklijuoti du darbo drausmės pažeidimai ir ji buvo skubiai atleista iš darbo už darbo drausmės pažeidimus. Moteris teigė buvusi apkaltinta dėl neva nesutvarkytų ligoninės direktoriaus patarėjo darbo grafikų ir dėl neva dingusios vieno darbuotojo asmens kortelės.
Moteris pasakojo, jog didžiausią stresą ji patyrė gegužės 3 dieną atvykusi į darbą. Ji rado užplombuotas savo kabineto duris ir pakeistą durų spyną.
„Pamačiau, kad ant durų užklijuota juostelė su ligoninės antspaudu. Bandžiau atrakinti duris ir nustebau, jog netinka mano raktas. Visi stebėjo mano reakciją, kad nepavyksta patekti į kabinetą. Tai labai mane pažemino, paskui man buvo pranešta, jog nuo šio ryto esu atleista iš darbo“, – pasakojo A. Pilvinienė.
Moteris yra įsitikinusi, jog jos atleidimas iš darbo yra kerštas su politiniais motyvais.
„Visi žino, jog esu buvusio mero A. Margelio pusseserė. V. Šimkonis mane atleido iš darbo dėl to, jog norėjo parodyti lojalumą naujajai valdžiai. Atleisdamas mane iš darbo, jis, ko gero, norėjo atkeršyti A. Margeliui“, – sakė A. Pilvinienė.

Lazdijų ligoninės direktorius Vitas Šimkonis neteisėtai atleido A. Pilvinienę. Iš ligoninės lėšų privalės sumokėti daugiau nei 11,5 tūkstančio eurų.

Po Darbo ginčų komisijos – į teismą
A. Pilvinienė savo atleidimą iš darbo apskundė Darbo ginčų komisijai. Komisijos posėdžio teko laukti daugiau nei du mėnesius.
Darbo ginčų komisija nusprendė, jog A. Pilvinienė iš darbo buvo atleista neteisėtai, ir nurodė, jog A. Pilvinienė gali sugrįžti į darbą Lazdijų ligoninėje, taip pat ji gali reikalauti piniginės kompensacijos už priverstines pravaikštas.
Tačiau šį Darbo ginčų komisijos sprendimą Lazdijų ligoninė apskundė teismui. Prieš keletą dienų įvykusio Alytaus apylinkės teismo posėdyje buvo konstatuota, jog A. Pilvinienė iš darbo buvo atleista neteisėtai. Teismas jai priteisė didžiulę piniginę kompensaciją.
Paklausta, ar ji džiaugiasi sulaukusi tokio teismo verdikto, A. Pilvinienė teigė, jog buvo įsitikinusi savo teisumu ir toks sprendimas jai nebuvo netikėtas.

Nežinojo, kad yra atleistas
V. Šimkonio laukia dar nemalonesnis teisinis ginčas, teisme jam teks aiškintis dėl buvusio direktoriaus padėjėjo Egidijaus Drėzo atleidimo aplinkybių.
Gegužę V. Šimkonis iš darbo atleido 0,5 etato ligoninės direktoriaus patarėju dirbusį Egidijų Drėzą.
Pats Egidijus teigė, jog apie savo atleidimą sužinojo tikrindamas savo banko sąskaitą – pamatė įrašą „galutinis atsiskaitymas“.
„Kadangi dalį laiko dirbau nuotoliniu būdu, man niekas nepranešė apie atleidimą iš darbo. Nežinau, kokiu pagrindu esu atleistas. Direktorius manęs nepasikvietė, neperspėjo, visiškas absurdas, su tokiu teisiniu nihilizmu susiduriu pirmą kartą. Įtariu, jog šioje situacijoje galėjo būti ir dokumentų klastojimo faktų, todėl viskas gali išvirsti į baudžiamąją bylą. To taip nepaliksiu, su teisininkais jau tariuosi apie rimtą teisinį procesą. Esu tikras, jog teisinį ginčą laimėsiu“, – sakė E. Drėzas.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: