Dzūkų žinios

Ligoninės fronte permainų nematyti?

Dalintis:
Lazdijų ligoninė.

Jau ne pirmus metus nerimstantis šaršalas dėl Lazdijų ligoninės, teismo sprendimai, pripažįstantys neteisėtus darbuotojų atleidimus iš darbo, jau ne vienerius metus nepatvirtinta ligoninės darbuotojų darbo apmokėjimo tvarka, abejonių keliantys viešieji pirkimai ir kita nerimą kelianti informacija iš ligoninės skatina lazdijiškius kalbėti apie galimus pokyčius ligoninės valdyme.

Apie situaciją ligoninėje ir galimus pokyčius kalbamės su mere Ausma Miškiniene.
– Gerbiamoji mere, kaip vertinate Lazdijų ligoninės veiklą? Ar, Jūsų nuomone, jos veikla pateisina rajono žmonių lūkesčius? Ar Jus tenkina ligoninės vadyba?
– Ligoninė yra viena svarbiausių įstaigų mūsų rajone. Šiuo metu joje dirba daug tiek Lazdijų rajone gyvenančių, tiek atvykstančių gydytojų, visi jie – aukštos kvalifikacijos, ligoninės paslaugų spektras pakankamai platus, kokybiškas, paslaugos teikiamos laiku. Susitikimuose su gyventojais girdžiu įvairių atsiliepimų. Žmogus yra pats svarbiausias, dėl to ligoninės vadovą ir personalą skatinu ne tik gerai atlikti tiesioginį savo darbą, bet ir nepristigti atjautos žmogui bei jo negalavimams.

– Ar domėjotės praėjusių metų ligoninės veiklos audito išvadomis?
– Ligoninės veiklos ataskaita ir nepriklausomo auditoriaus išvada buvo pristatyta visiems Lazdijų rajono tarybos nariams ir patvirtinta 2019 m. gegužės 17 d. tarybos sprendimu Nr. 5TS-9 „Dėl pritarimo VšĮ „Lazdijų ligoninė“ 2018 metų veiklos ataskaitai, auditoriaus išvadai ir ataskaitai bei 2018 metų metinių finansinių ataskaitų rinkinio patvirtinimo“.

– Ar Jums žinoma, jog iki šiol nėra patvirtinta ligoninės darbuotojų darbo užmokesčio tvarka?
– Ligoninės darbuotojų darbo užmokesčio tvarka šiuo metu yra parengta ir derinama su VšĮ Lazdijų ligoninės skyrių vedėjais ir įstaigos valdymo organais – slaugos ir gydymo tarybomis.

– Ar tiesa, kad V. Šimkonis yra Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narys? Jei taip, kada jis buvo priimtas į partiją?
– Netiesa. V. Šimkonis nėra Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narys.

– Ar tiesa, kad vadovaujant V. Šimkoniui, ligoninėje galimai buvo atliekami neskaidrūs viešieji pirkimai?
– VšĮ Lazdijų ligoninės viešuosius pirkimus vykdo pirkimų organizatoriai, o didelės vertės pirkimus – viešųjų pirkimų komisija. Informacijos apie galimai neskaidriai vykdytus viešuosius pirkimus neturiu.

– Kaip vertinate V. Šimkonio įvykdytus teisiniu požiūriu neteisėtus darbuotojų atleidimus? Ar nesvarstote galimybės pasiūlyti V. Šimkoniui sumokėti iš savo kišenės ligoninės patirtus nuostolius, susijusius su išmokomis neteisėtai atleistiems darbuotojams?
– Neigiamai vertinu tiek neteisėtą darbuotojų priėmimą, tiek atleidimą. Jei tik būtų teisinės galimybės, ligoninei padarytus nuostolius iš savo kišenės pasiūlyčiau atlyginti visiems, kurių sprendimai tuos nuostolius sąlygojo. Jei klausiate apie patarėjus, tai, visų pirma, jie priimti buvo neteisėtai ir tai padarė ne V. Šimkonis.

– Ar tiesa, kad Jūs esate užsiminusi, jog pasibaigus nedarbingumo pažymai, V. Šimkoniui bus pasiūlyta atsistatydinti?
– Netiesa. Pasibaigus V. Šimkonio nedarbingumo pažymai pasiūlysiu jam dar daugiau dėmesio skirti ligoninėje dirbančiam personalui, jo motyvavimui, darbo sąlygų gerinimui bei pacientų ir jų artimųjų lūkesčių atliepimui.

– Ar tiesa, kad galima V. Šimkonio įpėdine numatyta p. Talandzevičienė?
– Netiesa.

– Ačiū už atsakymus.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: