Dzūkų žinios

Opozicijos ir pedagogų pastangomis stabdoma švietimo reforma

Dalintis:
Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazija.

Valdžia priversta stabdyti planuotą rajono švietimo įstaigų reformą, kurios esmė – drastiškas etatų mažinimas. Tokių ketinimų valdžią privertė atsisakyti aktyvus tarybos opozicijos pasipriešinimas ir kilęs švietimo bendruomenės nepasitenkinimas.
Rytoj vyksiančiame Lazdijų rajono savivaldybės tarybos posėdyje bus svarstomas didžiausias leistinas švietimo įstaigų etatų skaičius. Redakcijos duomenimis, pagal šį projektą, etatų skaičius švietimo įstaigose realiai nesumažės, o kai kuriose net gali ir padidėti.
Galima teigti, jog opozicija ir švietimo bendruomenė pasiekė pergalę. Tiesa, teigiama, jog prie šios reformos bus sugrįžta vėliau, kai ji bus plačiai aptarta visų suinteresuotų šalių.
Opozicijos atstovų teigimu, reformai nebuvo tinkamai pasirengta, ji buvo per vėlai pradėta, apie jos vykdymo būdus ir galimas pasekmes nebuvo tinkamai diskutuojama su švietimo bendruomene.
Derėtų priminti, jog šiai reformai nepritarė kai kurie tarybos komitetai, o Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos profesinės organizacijos atstovai raštu kreipėsi į savivaldybės administraciją ir tarybos narius, konkrečiais pavyzdžiais įrodydami, jog reforma nelogiška ir neparengta.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: