Dzūkų žinios

Vilkaviškio vyskupo kalėdinis laiškas 2019

Dalintis:
Vyskupas Rimantas Norvila.

Štai vėl atėjo tas metų laikas, kai mūsų širdyse, namie, visoje gyvenimo aplinkoje kažkas pasikeičia. Šiuo laiku visi tampame geresni, vieni kitiems parodome daugiau dėmesio, šv. Kalėdos mus tiesiog pagauna savita, su niekuo kitu nepalyginama nuotaika ir skatina vieni kitus su nuoširdžiu džiaugsmu pasveikinti bei linkėti gera.
Šia proga ir aš nuoširdžiausiai Jus visus sveikinu sulaukus Išganytojo gimimo švenčių. Taip pat linkiu, kad visų mūsų širdys būtų atviros ateinančiam mūsų Atpirkėjui.
Iš kur ateina šis pasikeitimas mūsų viduje ir kasdienybėje? Turime atvirai pripažinti, jog tai kyla ne vien tik iš mūsų vidaus ar pasklinda aplinkoje, tarsi koks virusas, bet visų pirma atkeliauja iš aukštybių. Pagrindinis tokio pasikeitimo šaltinis yra ypatingas Dievo gerumas.
Dovanai gaunama Dievo malonė labiausiai mūsų vidų tuo gerumu nušviečia, mūsų tarpusavio bendrystę sušildo ir atgaivina dieviškos meilės šviesa. Ši malonės kildinta šviesa prasiskverbia pro bet kokias nusiminimo miglas, kančios debesis ar netgi priešiškumo audras. Ši šviesa, iš anksto paskelbta Betliejaus žvaigždės, kaip kometos paskleistas smulkių spindinčių dalelių pėdsakas nušvinta visoje žemėje, visų geros valios žmonių širdyse ir namuose. Ji ateina kaip šviesa, kuri pagal evangelistą Joną šviečia tamsoje ir tamsa jos neužgožia (plg. Jn 1, 5). Ji drauge skleidžiasi, plinta kaip gėris, kuris auga ir stiprėja, kai juo dalijamasi.
Šv. Kalėdos – laikas kai žmogiškosios galios priimti gėrį labiausiai sustiprėja. Kitaip tariant, tai ypatingas malonės metas, kai lengviausia Viešpačiui tarti taip, sutikti, jog norime dalyvauti palaimingame jo plane ir drauge keliauti į jo amžinuosius namus.
Jam nesvarbu, kokia mūsų socialinė padėtis, profesija ar sveikata. Jam nesvarbu, ar mes turtingi, ar gyvename kukliau. Šie dalykai nėra kaip nors nulemiantys amžinybės gėrį. Jėzus ateina dėl visų. Jam svarbūs ir atostogomis besidžiaugiantys vaikai, ir apie laimingą gyvenimą svajojantys jauni žmonės, ir virtuvėje dėl šventinio stalo triūsiančios mamos ar močiutės. Jis ateina ir dėl tų, kurie tik prieš pat šventes pavargę į namus sugrįžta iš savo darbų. Jam svarbūs ir tie, kuriems tenka dirbti per šventes, ligoniai ir vieniši žmonės, tie, kurių gyvenimas žmogiškomis akimis atrodo nesėkmingas.
Jėzus atėjo į šį pasaulį norėdamas mus visus išgelbėti, apdovanoti amžinuoju gyvenimu, pakviesti į meilės pokylį. Tai didžiausia iš visų dovanų, kokias tik kada nors galime gauti.
Nuoširdžiai kviečiu šiais metais atpažinti didžias Dievo atnešamas dovanas. Su tylia nuostaba ir dėkingumu žvelkime į šventinius pasikeitimus mūsų širdyse, mūsų namuose, visame krikščioniškajame pasaulyje.

Džiugių Šv. Kalėdų visiems!

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: