Dzūkų žinios

Ieškodami merginų automobiliu įskriejo į Nepriklausomybės aikštę

Dalintis:

Praeitų metų spalio 10 dieną girtam T. M., į Lazdijų Nepriklausomybės aikštę įvažiavusiam automobiliu „Audi A6“ ir priekiniu ratu įstrigusiam gėlyno žemėje, už tokią „kelionę“ teko sėsti į teisiamųjų suolą.
Tik dėl laimingo atsitikimo tuomet niekas nenukentėjo ir aikštėje nebuvo praeivių, kai T. M. automobiliu atlėkė Kauno gatve ir ties Lazdijų meno mokykla, perėjoje ir posūkyje į Vilniaus gatvę, nesuvaldė automobilio, užšokęs ant gatvės bortelio tiesiog skriejo 20 metrų Nepriklausomybės aikšte ir įklimpo gėlyne. Greitis buvo nemažas ir girtas vairuotojas nesugebėjo automobilio suvaldyti. Tad, jeigu šio automobilio kelyje kas nors būtų pasimaišęs, išvengti skaudžių pasekmių būtų buvę neįmanoma.
Atliekant ikiteisminį tyrimą dėl šio įvykio vienas iš policijos pareigūnų, Š. R., parodė, kad tą vakarą tarnybiniu automobiliu važiavo Lazdijų mieste Kauno gatve link Nepriklausomybės aikštės ir pastebėjo Nepriklausomybės aikštėje stovintį automobilį „Audi A6“. Kuomet sustojo pažiūrėti, kodėl aikštėje stovi minėtas automobilis, jame nieko nebuvo. Iš automobilio salono rūko dūmai, automobilio kairys priekinis ratas buvo išlūžęs, iš po automobilio buvo išbėgę tepalai. Aikštėje ant kėdžių sėdėjo du jaunuoliai. Kolega paklausė, ar jie nematė, kas vairavo automobilį, vyrai atsakė, kad vairuotojas nubėgo kažkur už bibliotekos. Vyrai pareigūnams sukėlė įtarimą, tad buvo atvesdinti prie tarnybinio automobilio. Buvo akivaizdžiai matyti, kad jie neblaivūs, su savimi turėjo du degtinės butelius. Priėjęs prie tarnybinio automobilio vienas iš vyriškių pripažino, kad automobilį „Audi A6“ vairavo jis. Nustatyta, kad tai T. M. Dalinės T. M. apžiūros metu jo kišenėje buvo rasti automobilio „Audi A6“ rakteliai. T. M. pripažino vartojęs alkoholį prieš kelionę ir vairuodamas automobilį, pasakė, kad neturi vairuotojo pažymėjimo, nurodė, kad automobilis priklauso jam. Vairuotojas buvo neblaivus, pirmą kartą jam nustatytas 1,51 prom. neblaivumas, o kitąkart – 1,70.
Atliekant ikiteisminį tyrimą kaltinamasis T. M. kaltę pripažino visiškai. Jis patvirtino, kad tą vakarą su giminaičiu A. V. pradėjo gerti alų Liudvinavo miestelyje. Abu išgėrė po 6 stiklinius butelius alaus. Tuomet A. V. pasiūlė nuvažiuoti į Lazdijus pas jo draugę. T. M. sutiko ir abu nuvažiavo į Lazdijus. Automobilį vairavo pats, nors teisės vairuoti neturi. Automobilį „Audi A6“ jis nusipirko tą pačią dieną, bet jo savo vardu neįregistravo. Lazdijuose jaunuoliai išgėrė dar pusę butelio degtinės dviese ir tuomet T. M., važiuodamas pro Nepriklausomybės aikštę, nesuvaldė automobilio ir atsitrenkė į gatvės bortelį. Išlipo iš automobilio ir atsisėdo ant suoliuko, o netrukus atvažiavo policija. Įvykio vietoje buvo patikrintas girtumas, o antrą kartą – nuvežus į policijos komisariatą. Dėl padarytos nusikalstamos veikos gailisi ir pažada daugiau nevairuoti, kol neturės teisės.
Kartu važiavęs A. V. parodymuose teigė, kad tą vakarą su savo sūnėnu T. M. susitikę sugalvojo išgerti. Iš pradžių gėrė alų Liudvinavo miestelyje. T. M. buvo su savo automobiliu „Audi A6“. Vėliau pradėjo gerti degtinę. Tiksliai neprisimena, ar jau buvo išgėrę visą degtinės butelį, ar dar kažkiek buvo likę, sugalvojo važiuoti į Lazdijus ieškoti merginų. Į Lazdijus iš Liudvinavo išvažiavo apie 20 val., tikslaus laiko nepamena, nes buvo jau neblaivus. Automobilį „Audi“, kurio numerių jis neprisimena, vairavo sūnėnas. A. V. važiavo kartu su sūnėnu, daugiau jokių asmenų su jais nebuvo. Tikslaus laiko neprisimena, bet vakare jie įvažiavo į Lazdijų mieste esančią aikštę. Po to, kai įvažiavo į aikštę, T. M. alkoholio nevartojo. Prisimena ne viską, tik atkarpomis, tačiau įvykį, kaip atvykę policijos pareigūnai paėmė T. M.
automobilį, o jį sulaikė, prisimena.
Nagrinėdamas šią baudžiamąją bylą teismas konstatavo, kad T. M. padarė tyčinį nusikaltimą, kuris priskiriamas prie nesunkių. T. M. nusikalto nepraėjus nei šešiems mėnesiams po bausmės atlikimo už ankstesnį nusikaltimą, taip pat jis jau yra baustas daug kartų už administracinius nusižengimus, tarp jų ir du kartus už transporto priemonių (automobilio ir mopedo) vairavimą neturtint teisės vairuoti.
Teismas T. M. pripažino kaltu dėl padaryto nusikaltimo ir paskyrė 35 paras arešto, kurį jis turės atlikti Alytaus pataisos namuose.
Taip pat teismas jam uždraudė naudotis teise vairuoti kelių transporto priemones 2 metus, konfiskavo automobilį „Audi A6“ bei priteisė sumokėti 128,26 euro proceso išlaidų Alytaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui.•

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: