Dzūkų žinios

Lazdijų veterinarijoje – svarbios permainos

Dalintis:
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Alytaus departamento Lazdijų skyrius.

Nuo praėjusių metų įsigalioję pokyčiai Valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje netruko atsiristi ir iki Lazdijų. Pasikeitus valdymo principams, pasikeitė ir Lazdijų veterinarijos teritorinio skyriaus vadovas, pareigas paliko ilgametis viršininkas Auridas Marcinkus, jį pakeitė iki šiol vyriausiojo veterinarijos gydytojo-inspektoriaus pareigas ėjęs Rolandas Muliuolis.
Apie permainas sistemoje ir naująją Lazdijų skyriaus vadovybę kalbamės su Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Personalo skyriaus vedėja Jurgita Rimkiene.

– Kokie struktūriniai pokyčiai pernai vyko Jūsų tarnyboje? Ar jie pasiteisino?
– Įgyvendinant Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2019 m. balandžio 30 d. nutarimą Nr. 444 „Dėl Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2010 m. gruodžio 8 d. nutarimo Nr. 1743 „Dėl Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos administracijos struktūros patvirtinimo“ pakeitimo“, nuo 2019 m. gruodžio 1 d. įsigaliojo nauja Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (toliau – VMVT) teritorinių padalinių struktūra: VMVT teritoriniai padaliniai suskirstyti į 10 departamentų (Alytaus, Kauno, Klaipėdos, Marijampolės, Panevėžio, Šiaulių, Tauragės, Telšių, Utenos, Vilniaus) ir 33 teritorinius skyrius.
Vidinių procesų pokyčius pagal numatytą modelį VMVT pradėjo taikyti daugiau kaip prieš metus – nekeisdama struktūros regioniniuose padaliniuose išbandė, kaip veikia bendri patikrinimai, planavimas ir pan. Pastebėta, kad darbų perskirstymas užtikrina didesnį veiklos skaidrumą ir objektyvumą kiekviename kontrolės etape, struktūriniai pokyčiai leidžia racionaliau panaudoti turimus žmogiškuosius išteklius, specializuotis, tobulinti savo kvalifikaciją, greitai ir kokybiškai atlikti darbus, atsižvelgiant į besikeičiančius vartotojų, verslo lūkesčius ir poreikius, iškylančius naujus iššūkius gyvūnų gerovės, gyvūnų užkrečiamųjų ligų plitimo ir maisto saugos srityse.

– Kokias teises dabar turi Jūsų tarnybos rajoniniai skyriai (konkrečiai – Lazdijų)?
– VMVT teritoriniams departamentams pavesta visa apimtimi vykdyti valstybinės maisto, veterinarinės ir veislininkystės kontrolės funkcijas, o VMVT departamentų teritoriniai skyriai, įskaitant ir VMVT Alytaus departamento Lazdijų skyrių, yra atsakingi už gyvūnų sveikatingumo, ženklinimo, identifikavimo, gyvūnų gerovės, pašarų ir valstybinės veterinarinės priežiūros funkcijų vykdymą administraciniame vienete, t. y. Lazdijų rajono savivaldybėje.

– Kodėl buvo pakeistas Lazdijų skyriaus vadovas?
– VMVT Alytaus departamento Lazdijų skyriaus vedėjo pareigos buvo pasiūlytos valstybės tarnautojui, pagal įstatymus turinčiam pirmenybės teisę užimti minėtas pareigas.

– Kada planuojamas konkursas naujam Lazdijų padalinio vadovui?
– Aukščiau minėtam darbuotojui, kuriam pagal pirmumą buvo pasiūlytos VMVT Alytaus departamento Lazdijų skyriaus vedėjo pareigos, sutikus, konkursas į minėtas pareigas nebus organizuojamas ir vykdomas.

Taigi, panašu, kad laikinai skyriaus vedėjo pareigas einantis Rolandas Muliuolis liks vadovauti Lazdijų veterinarijai ilgesniam laikui. Su tuo jį ir sveikiname.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

1 komentaras apie “Lazdijų veterinarijoje – svarbios permainos”

  1. Ne vien vadovas turi keistis, bet ir visas personalas. Sveikinu vadovybę nuo vilko ant meškos užšoko… Tamstos darbų ir žodžių liaudis nepamirš… Lazda turi du galus.

Komentarai yra išjungti.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: