Dzūkų žinios

Ligoninės vadovo misija: savivaliauti, pralaimėti teismus ir mokėti kompensacijas

Dalintis:
V. Šimkonis (kairėje), pažeisdamas įstatymus, atleido iš darbo A. Pilvinienę ir E. Drėzą. Teismas pripažino atleidimus neteisėtais. Lazdijų ligoninei tokie vadovo veiksmai kainuos apie 30 tūkst. eurų.

Įstatymus pažeidžiantis ir savivaliaujantis Lazdijų ligoninės vadovas toliau taško rajono medikų sunkiu darbu uždirbtus pinigus. Iš darbo Vito Šimkonio iniciatyva neteisėtai atleistiems darbuotojams Lazdijų ligoninė turės sumokėti per trisdešimt tūkstančių eurų. O šie pinigai juk galėjo būti skirti varganiems medikų atlyginimams. Jei ir toliau rajono valdžia toleruos tokį ligoninės vadovo savivaliavimą ir įstatymų ignoravimą, ligoninė gali ir bankrutuoti. Ar neatėjo laikas kompensacijas už neteisėtus atleidimus mokėti iš V. Šimkonio asmeninės kišenės?

Ir vėl pralaimėjo bylą
Šią savaitę „Dzūkų žinių“ redakciją pasiekė žinia, kad V. Šimkonis teisme pralaimėjo dar vieną bylą dėl neteisėto darbuotojo atleidimo. Šiuo atveju prieš V. Šimkonį bylą laimėjo buvęs ligoninės direktoriaus patarėjas Egidijus Drėzas.
Redakcijos duomenimis, už priverstines 8 mėnesių pravaikštas, advokatų ir kitas išlaidas teismas priteisė iš ligoninės apie 16 tūkst. eurų.
Praėjusių metų gegužę į darbą po ligos sugrįžęs V. Šimkonis iš darbo atleido 0,5 etato ligoninės direktoriaus patarėju dirbusį Egidijų Drėzą.
Pats Egidijus teigė, jog apie atleidimą sužinojo tikrindamas savo banko sąskaitą – pamatė įrašą „galutinis atsiskaitymas“.
„Kadangi dalį laiko dirbau nuotoliniu būdu, man niekas nepranešė apie atleidimą iš darbo. Nežinau, kokiu pagrindu buvau atleistas. Direktorius manęs nepasikvietė, neperspėjo, visiškas absurdas, su tokiu teisiniu nihilizmu susiduriu pirmą kartą. Įtariu, jog šioje situacijoje galėjo būti ir dokumentų klastojimo faktų“, – sakė E. Drėzas.
Kadangi E. Drėzas dirbo pagal patvirtintą grafiką tam tikromis nustatytomis dienomis, V. Šimkonis jį iš darbo atleido būtent tą dieną, kuri oficialiai buvo nustatyta kaip nedarbo diena. Tai – akivaizdus įstatymų pažeidimas.

Įžvelgia didžiulius nuostolius
„Man sunkiai suvokiama, kad savivaldybės kontroliuojamoje įstaigoje vyksta tokie protu nesuvokiami ir į jokius teisinius rėmus netelpantys dalykai. Šis samdomas valdiškos įstaigos vadovas elgiasi kaip nuosavoje įstaigoje. Tai yra kaimas blogąja šio žodžio prasme“, – sakė E. Drėzas.
Jo teigimu, dėl neprognozuojamų V. Šimkonio veiksmų Lazdijų ligoninė prarado šansą matyti Lazdijų ligoninėje dirbantį garsų profesorių Rimantą Kėvalą ir kai kuriuos kitus iškilius medikus.
„Jei būčiau likęs dirbti Lazdijuose, ko gero, būtų pavykę pritraukti į Lazdijų ligoninę JAV investicijas. Manau, jog nuostoliai, kurie susidarė dėl V. Šimkonio savivaliavimo, yra daug didesni nei kompensacijos už neteisėtus darbuotojų atleidimus“, – sakė E. Drėzas.
Redakcijos duomenimis, V. Šimkonis turėjo galimybę sudaryti taikos sutartį su E. Drėzu, tuomet ligoninės patiriamas nuostolis būtų buvęs daug mažesnis, tačiau V. Šimkonis su tuo nesutiko.

Administratorę irgi atleido neteisėtai
Praėjusių metų gegužę V. Šimkonio iš Lazdijų ligoninės administratorės pareigų atleista Asta Pilvinienė Darbo ginčų komisijoje, o vėliau ir teisme sugebėjo įrodyti, jog vadovas buvo neteisus. Iš darbo ji buvo atleista neteisėtai. Teismas priteisė jai apie 12 tūkst. eurų siekiančią kompensaciją. Pinigai turi būti sumokėti iš Lazdijų ligoninės sąskaitos.
Šešerius metus Lazdijų ligoninėje personalo administratore dirbusi A. Pilvinienė iš darbo buvo atleista gegužės 2 dieną. Ją atleido ką tik po nedarbingumo į darbą sugrįžęs ligoninės direktorius V. Šimkonis.
Moteris yra įsitikinusi, jog ją iš darbo atleido dėl politinių priežasčių, nes ji – didžiausio V. Šimkonio oponento, buvusio Lazdijų mero Artūro Margelio pusseserė.

Moteris patyrė stresą
Kaip pasakojo ponia Asta, jai per dvi dienas buvo priklijuoti du darbo drausmės pažeidimai ir ji buvo skubiai atleista iš darbo už darbo drausmės pažeidimus. Moteris teigė, jog ji buvo apkaltinta dėl neva nesutvarkytų ligoninės direktoriaus patarėjo darbo grafikų ir dėl neva dingusios vieno darbuotojo asmens kortelės.
Moteris pasakojo, jog didžiausią stresą ji patyrė gegužės 3 dieną atvykusi į darbą. Ji rado užplombuotas savo kabineto duris ir pakeistą durų spyną.
„Pamačiau, kad ant durų užklijuota juostelė su ligoninės antspaudu. Bandžiau atrakinti duris ir nustebau, jog netinka mano raktas. Visi stebėjo mano reakciją, kad nepavyksta patekti į kabinetą. Tai labai mane pažemino, paskui man buvo pranešta, jog nuo šio ryto esu atleista iš darbo“, – pasakojo A. Pilvinienė.
Moteris yra įsitikinusi, jog jos atleidimas iš darbo yra kerštas su politiniais motyvais.
„Visi žino, jog esu buvusio mero A. Margelio pusseserė. V. Šimkonis mane atleido iš darbo dėl to, jog norėjo parodyti lojalumą naujajai valdžiai. Atleisdamas mane iš darbo, jis, ko gero, norėjo atkeršyti A. Margeliui“, – sakė A. Pilvinienė.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: