Dzūkų žinios

Nelinksmos naujienos

Dalintis:

Degė namas Seirijuose

Vaidotas Morkūnas
Pirmadienį apie 22 val. gaisras kilo gyvenamajame name Seirijuose. Namas mūrinis, dviejų aukštų, perdanga gelžbetoninė, stogas dengtas šiferiu. Atvykus ugniagesiams, gyvenamojo namo stogas degė atvira liepsna. Gaisro metu nudegė dalis stogo dangos, apdegė medinės stogo konstrukcijos.
Rajono priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai tvirtino, kad gaisras buvo užgesintas, kol jis dar nespėjo įsiplieksti plačiau. Pasak jų, apie gaisrą tarnybai pranešė degančio namo kaimynai, pirmieji į gaisravietę atvyko Seirijų komandos ugniagesiai. Pareigūnai teigė, jog labiausiai tikėtina, kad gaisras kilo nuo netvarkingo dūmtraukio.
Tai pirmas gaisras šiemet rajone. Rajono priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai tvirtino, kad šių metų dvi pirmosios savaitės buvo gana ramios. Ugniagesiai tik keletą kartų buvo iškviesti į autoįvykių vietas, kur iš griovių traukė apvirtusius automobilius. Laimei, šiose autoavarijose niekas nesusižalojo.

Gėrusiam automobilyje nuobauda

Vėlus praeitų metų lapkričio 29 dienos vakaras Būdviečio kaime. Jaunimas renkasi į čia pat esančią laisvalaikio salę, nes vyksta šokiai. Keletas automobilių stovi aikštelėje, ne visi jauni žmonės eina į šokius, kai kurie sėdi automobiliuose, kalbasi, „apšilinėja“. Atvyksta policijos pareigūnai. Jiems kyla įtarimų, kad kai kuriuose automobiliuose gali būti geriama degtinė, alus. Tikrindami aikštelėje stovinčius automobilius, vairuotojus bei keleivius pareigūnai nustato, kad automobilio „Mercedes Benz‘‘ salone jaunuolis M. R. vartojo alkoholinius gėrimus – 40 laipsnių stiprumo degtinę ir 5 laipsnių stiprumo alų. Kai policijos pareigūnai pareikalavo nustatyti girtumą, šis tai daryti atsisakė. Pareigūnai jaunuoliui surašo administracinių nusižengimų protokolus už tai, kad vartojo alkoholinius gėrimus viešoje vietoje bei nepakluso teisėtiems pareigūnų nurodymams bei reikalavimams pasitikrinti blaivumą.
„Būdviečio kaime, prie Būdviečio kaimo laisvalaikio salės, kur vyko šokių vakaras, stovinčiame automobilyje „Mercedes Benz“, buvo rasti du asmenys, iš kurių vienas, M. R., vartojo alkoholinius gėrimus. Iš pradžių jaunuolis pripažino, jog vartojo alkoholinius gėrimus, vėliau tai neigė, policijos pareigūnams bandant patikrinti girtumą, tai daryti atsisakė. Taip pat policijos pareigūnai užfiksavo šio automobilio salone gulinčius alkoholinių gėrimų butelius“, – rašoma pareigūnų surašytame administracinių nusižengimų protokole.
Teismas išnagrinėjęs administracinio nusižengimo bylą nustatė, kad M. R. padarė du tyčinius administracinius nusižengimus, anksčiau baustas administracine tvarka, neteistas.
Už šiuos nusižengimus teismas M. R. paskyrė 90 eurų nuobaudą.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: