Dzūkų žinios

Pilietiška politikė privertė vandalus persigalvoti

Dalintis:
Lazdijų rajono savivaldybės tarybos narė Odeta Lenkauskienė.

Tai, kad socialiniai tinklai mūsų gyvenime užima vis svarbesnę vietą ir jiems padedant galima išspręsti nemažai svarbių dalykų, neseniai įrodė neeilinė situacija, kurią pasinaudojusi socialiniais tinklais išsprendė viena lazdijietė.

Pastebėjo sugadintas šiukšliadėžes
Lazdijų rajono savivaldybės tarybos narei Odetai Lenkauskienei socialiniai tinklai pagelbėjo priversti Lazdijų parke siautėjusius vandalus pakeisti savo elgseną ir sutvarkyti tai, ką jie buvo pridarę.
O. Lenkauskienė pasakojo, jog Lazdijų miesto parke dažnai vaikščiojanti su savo keturkoju augintiniu, vieną vakarą pastebėjo išvartytas šiukšlių dėžes.
„Pamačiau vandalų išlaužytas šiukšlių dėžes, akivaizdu, jog joms sugadinti prireikė nemažai jėgos. Po kurio laiko komunalininkai tas dėžes sutvarkė. Tačiau netrukus vėl pamačiau tokį patį vaizdą, dėžės vėl buvo suniokotos, tada užvirė mano kraujas ir nusprendžiau netylėti“, – pasakojo O. Lenkauskienė.

Išplatino viešą laišką
Savo socialinio tinklo paskyroje ji parašė tokio turinio tekstą:
„LAZDIJŲ MIESTO PARKE. Klausyk, žmogau „nesubrendėli“, ar tu taip nekenti/nemyli savo miesto, jeigu tokiais niekingais būdais jį taip „puoselėji“? Prieš dvi savaites buvo dvi šiukšlinės išverstos „iš šaknų“, kurios jau atstatytos, bet ne tavo iniciatyva. Pasirodo, tave tai papiktino ir tu savo tulžį vėl išliejai. Ir tu esi įsitikinęs, kad tavęs netyčia niekas nepastebėjo? Duodu tau dvi paras savo niekingus darbus paversti gerais darbais. Pasirinkimus turi du:
1. Gerą darbą atlikti dienos metu, kad visuomenė pastebėtų tave atliekant gerą darbą ir pagirtų.
2. Gerą darbą atlikti naktį, kad visuomenė tavęs nepastebėtų atliekant gerą darbą, nes geri darbai daromi tyliai. Kantriai lauksiu gerų ir matomų rezultatų.“
Panašu, jog vandalai perskaitė Odetos žinutę socialiniuose tinkluose, ir po kurio laiko sugadintos šiukšliadėžės Lazdijų miesto parke buvo sutvarkytos.
Padėkojo už sutvarkymą
Reaguodama į tai, Odeta savo paskyroje parašė tekstą: „Lazdijų miesto parkas. Žmogau „nesubrendėli“, tariu tau ar kažkam kitam, kas atliko gerą darbą, AČIŪ (pasirodo, dar sąžinė tavo nesupuvusi ir gėdos bei baimės jausmo dar esi nepraradęs).
P. S. Kita vertus, už tokį darbą aš meistrui pinigų nemokėčiau, na, bet kad tau sąžinė nubudo, ir tai pažanga. Tikiuosi, kad ateityje savo veiksmus gerai apgalvosi. Vien tik dėl to, kad tavo sąžinė nubudo ištaisant savo klaidą, aš pasilieku tavo inicialus paslaptyje. Linkiu mylėti ir puoselėti savo miestą gerais darbais, o ne niokoti jį.“
Paklausta, ar ji patenkinta tokia susidariusios situacijos atomazga, O. Lenkauskienė sakė, kad tai turėtų būti gera pamoka panašiems vandalams.
„Manau, kad ši situacija ir jos atomazga turėtų paskatinti visus mūsų rajono žmones būti pilietiškus ir sudaryti nepakantumo atmosferą mūsų turto gadintojams ir aplinkos bjaurotojams“, – sakė tarybos narė.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: