Dzūkų žinios

Stebulių mokyklai metų pabaiga tragiška

Dalintis:
Pirmadienį gaisras nuniokojo Stebulių mokyklos patalpas, mokyklos bendruomenė prašo visų PAGALBOS!!! Pinigines aukas galima pervesti į Lazdijų r. Stebulių mokyklos sąskaitą LT564010042200184123 „Luminor“ bankas.

Pirmadienį apie 21 valandą 25 minutės rajono priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba gavo pranešimą, kad Lazdijų rajone, Šventežerio seniūnijoje, Stebulių kaime, gaisras kilo Stebulių mokykloje. Atvykus ugniagesiams, iš valgyklos pastato veržėsi dūmai. Gaisro metu aprūko mokyklos valgyklos patalpos, apdegė namų apyvokos daiktai virtuvėje ir pagalbinėje patalpoje.
Ugniagesiams pavyko gaisrą užgesinti, kol šis nepersimetė į kitas patalpas, kur yra ugdymo klasės ir kabinetai.
Rajono priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Rimantas Bokmota teigė, kad pirmi į gaisro vietą atvyko Simno ugniagesiai. „Atvira liepsna tikrai nebuvo apėmusi stogo, o ji veržėsi per ventiliacijos angą – kaminėlį. Tuomet ugniagesiai į ventiliacijos angą įleido švirkštą su vandeniu ir taip liepsną numalšino. Gaisro metu išdegė dalis stogo apdailos, pakabinamų lubų, dalis karkaso, išdužęs vienas langas, o kitas irgi pažeistas, tik dar tiksliname kaip, apdegė valgykloje stovėjusios mikrobangų krosnelės, virdulys ir vandens boileris bei keletas suolų“, – sakė viršininkas. R. Bokmota negalėjo pasakyti, nuo ko užsidegė šis pastatas, nes tuo metu gaisravietėje dar dirbo rajono priešgaisrinės tarnybos inspektoriai, kurie aiškinosi gaisro aplinkybes. „Padegimo versiją atmetame, nes kai pirmieji prie užsidegusio pastato atvyko ugniagesiai, pastato ir durys, ir langai buvo sandariai uždaryti. Versijų gali būti keletas, tačiau įtariame, kad galimai gaisras galėjo kilti nuo gedimų elektros instaliacijoje. Tačiau mūsų darbuotojai tyrimą dar tik pradėjo, todėl tvirtai pasakyti, nuo ko užsiliepsnojo, dar negaliu“, – mąstė viršininkas.
Šios mokyklos direktorė Vilija Padimanskienė sakė, kad šis gaisras tai didelis galvos skausmas prieš šventes ne tik jai, visai mokyklos bendruomenei, bet ir Stebulių kaimo gyventojams, nes neaišku, ar šioje mokykloje galima bus vykdyti mokinių ugdymo procesą. Nuo gaisro labiausiai nukentėjo valgyklos patalpos bei dar šiek tiek aprūko koridorius. „Kiek mačiau, valgyklos stogas bei sienos, pagrindinės konstrukcijos nepažeistos, jos tik gerokai aprūko. Šis pastatas stovėjo praktiškai tuščias – keletas staliukų, suolų, kur mokiniai susėsdavo valgyti atvežtą maistą – mes jo negaminam. Dar yra kriauklė bei vandeniui pašildyti boileris. Tikrai negaliu pasakyti, nuo ko kilo gaisras, gal nuo elektros ar nuo boilerio“, – svarstė direktorė.
V. Padimanskienė teigė, kad šis valgyklos priestatas buvo pastatytas 2007 metais atlikus mokyklos renovaciją.
Laikinai einantis rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pareigas Dalius Mockevičius teigė, kad buvo nuvykęs į Stebulių mokyklą ir domėjosi situacija. „Kol kas negalime atsakyti, ar po atostogų, sausio 6 dieną, šioje mokykloje bus galima toliau vykdyti ugdymo procesą. Šiuo metu tvarkomos mokyklos patalpos – jos plaunamos ir vėdinamos, nes dabar čia kol kas, pagal Higienos normas, negalima jokia veikla. O kai bus pašalinti visi gaisro padariniai, tuomet specialistai atvykę patikrins patalpas ir nuspręs, ar šioje mokykloje galima organizuoti pamokas, ar ne. Jeigu visgi šios patalpos nebus sutvarkytos, tuomet galvojame apie kitą variantą – pradinukų klases perkelti į Verstaminų daugiafunkcinį centrą, o kitas klases į Šventežerio mokyklą. Noriu tik pastebėti, kad yra tokie sprendimo variantai, o niekas dar nenuspręsta. Priimti sprendimai šiuo klausimu bus tik po sausio 6 dienos“, – sakė D. Mockevičius.

Pirmadienį gaisras nuniokojo Stebulių mokyklos patalpas, mokyklos bendruomenė prašo visų PAGALBOS!!!
Pinigines aukas galima pervesti į Lazdijų r. Stebulių mokyklos sąskaitą LT564010042200184123 „Luminor“ bankas.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: