Dzūkų žinios

A. Grėbliūnienė: „Norėčiau, kad kiekvienas šiame krašte gyvenantis jaunuolis rastų savo vietą“

Dalintis:
Savivaldybėje darbą pradeda jaunimo reikalų koordinatorė A. Grėbliūnienė. 

Atsiranda vilties, jog Lazdijų jaunimo gyvenimas gali tapti šiek tiek įdomesnis. Laimėjusi konkursą Valstybės tarnybos departamento surengtame konkurse, rajono savivaldybėje darbą pradeda jaunimo reikalų koordinatorė Asta Grėbliūnienė. 
Keturiolika metų dirbusi mokytoja, vėliau dalyvavusi konkurse į viešųjų ryšių specialisto darbo vietą Lazdijų rajono savivaldybės administracijoje, A. Grėbliūnienė metė sau iššūkį ir bandys tvarkyti rajono jaunimo reikalus.
„Dzūkų žinios“ pakalbino naująją jaunimo reikalų koordinatorę.

– Gerbiamoji Asta, kodėl apsisprendėte tapti jaunimo reikalų koordinatore?
– Šis darbas įdomus, kūrybingas, nemonotoniškas. Mėgstu iššūkius, tad norėjosi išbandyti save šioje srityje. Su jaunimu dirbu keturioliktus metus, tad puikiai žinau jų rūpesčius, siekius, norus.

– Kokia Jūsų darbo su jaunimu patirtis?
– Kaip jau minėjau atsakydama į pirmą klausimą, su jaunimu dirbu keturioliktus metus. Iki šiol dirbau mokytoja Lazdijų r. Krosnos mokykloje. Kasdien teko bendrauti su jaunimu. Žinau jų pomėgius, problemas.

– Ko, Jūsų nuomone, jaunimui labiausiai trūksta Lazdijų rajone?
– Manau, kad reikia daugiau dėmesio skirti jaunimo užimtumui kaimiškose vietovėse. Ten jauni žmonės pasyvesni, rečiau imasi iniciatyvų.

– Ką reikia daryti, kad jaunimui pas mus būtų įdomu, kad jauni žmonės po studijų norėtų sugrįžti į gimtinę?
– Į šį klausimą nėra vieno teisingo atsakymo. Vieniems reikia pastovumo, ramybės, kitiems priešingai – „veiksmo“, iššūkių ir kūrybiškų sprendimų.

– Kokio amžiaus jaunimas bus Jūsų akiratyje?
– Jaunimas nuo 14 iki 29 metų amžiaus, tad su šia tiksline auditorija ir ketinu glaudžiai bendrauti, dirbti bei stengtis, kad šio krašto jaunimas būtų ne pasyvi, o aktyvi visuomenės dalis.

– Kokius uždavinius sau keliate šiame poste? Ko norėtumėte pasiekti?
– Bendraudama ir bendradarbiaudama su jaunimu ir su jais jau dirbančiais asmenimis stengsiuosi padėti formuoti ir įgyvendinti savivaldybės jaunimo politiką, ieškosiu būdų jaunimo situaciją gerinančioms veikloms. Taip pat skatinsiu jaunimo savanoriškas veiklas, stengsiuosi palaikyti jų iniciatyvas, o svarbiausia – kartu su tais jaunais žmonėmis ieškosime būdų, kaip jiems save realizuoti. 

– Iš ko semsitės patirties planuodama darbus su Lazdijų jaunimu?
– Patirties dirbdama su jaunimu jau turiu. Žinau jų problemas, poreikius, lūkesčius. Tai ir yra mano varomoji jėga.

– Koks, Jūsų matymu, yra Lazdijų rajono jauno žmogaus portretas? 
– Nemanau, kad jauno žmogaus portretas šiame amžiuje gali būti vienas. Vieni jauni žmonės paskendę socialiniuose tinkluose, kiti aktyviai sportuoja, tretiems arčiau širdies mokslai ar visuomeninė veikla. Dirbsiu su jais visais, mano tikslas – kad kiekvienas šiame krašte gyvenantis jaunuolis rastų savo vietą.

– Ačiū už atsakymus.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: