Dzūkų žinios

Antikorupcijos komisija atmetė traumatologijos prekių pardavėjų skundą

Dalintis:
Lazdijų ligoninė.

Lazdijų rajono savivaldybės Antikorupcijos komisijai darbo nestinga. Į jos akiratį patenka patys įvairiausi skundai. Praėjusią savaitę komisijos nariai nagrinėjo bendrovės „Medicina“ skundą, kuriame buvo abejojama viešųjų pirkimų sąlygomis, pagal kurias pirktos traumatologijos prekės Lazdijų ligoninei.
Posėdžiui pirmininkavusi Vilma Danauskienė pristatė UAB „Medicina“ skundą dėl galimai neskaidraus VšĮ Lazdijų ligoninės pirkimo Nr. 456962 „2019-Traumatologinės prekės“.
Kaip rašoma komisijos posėdžio protokole, UAB „Medicina“ atstovas Lukas Bubulas kalbėjo, kad jeigu Lazdijų ligoninė sudarytų geresnes sąlygas, praplėsdama technines specifikacijas, tada viešuosiuose pirkimuose galėtų dalyvauti daugiau dalyvių, ligoninė laimėtų ir kainos, ir kokybės atžvilgiais.
Jis pasiliko prie skunde išreikštos nuomonės, kad Lazdijų ligoninės pirkimas galimai vyko neskaidriai ir kad jis parengtas vienai konkrečiai firmai, kuri jį ir laimėjo.
Komisijos nario Audriaus Klėjaus nuomone, pirkimas vyko pagal nustatytas procedūras ir po pareikštų kitos firmos pretenzijų buvo išskaidytas, taip pat jis paklausė, ar UAB „Medicina“ kreipėsi į viešųjų pirkimų tarnybą, kad ji įvertintų. A. Klėjaus nuomone, pirkėjas turi teisę teikti tokias specifikacijas, kokios jam reikalingos.
UAB „Medicina“ atstovas L. Bubulas paaiškino, kad jų prekės yra lygiaverčiai produktai, bet jie negali dalyvauti pagal pateiktas specifikacijas. VšĮ Lazdijų ligoninės direktorius Vitas Šimkonis išsakė, kad šį pirkimą jo ligos metu vykdė pavaduotoja.
V. Šimkonio nuomone, teikiant specifikacijas ligoninei labai svarbu yra instrumentavimas, kad operacijas galėtų atlikti su tais instrumentais, kuriuos turi. Jis pastebėjo, kad UAB „Medicina“ pretenzijas galėjo reikšti tada, kai buvo vykdoma pirkimo procedūra, bet tuo metu tylėjo, o pretenzijas reiškia tada, kai jau sutartis pasirašyta su kita bendrove.
UAB „Medicina“ atstovas L. Bubulas pareiškė, kad jų produkcija yra naudojama Vilniaus, Kauno ligoninėse.
V. Danauskienės nuomone, UAB „Medicina“ skundas nėra pagrįstas, kadangi tokių duomenų, kad būtų pritaikytos specifikacijos kažkuriai konkrečiai firmai, ji nematanti, Viešųjų pirkimų įstatymas nebuvo pažeistas. Komisija pripažino, jog UAB „Medicina“, nors ir turėjo teisę dalyvauti pirkime, nedalyvavo, į Viešųjų pirkimų tarnybą nesikreipė.
„Žinoma, viešųjų pirkimų tvarka pačioje ligoninėje galėtų būti tobulesnė, manau, tai būtų galima aptarti atskirai“, – sakė V. Danauskienė.
Komisijos nariai nusprendė, jog UAB „Medicina“ skundas yra nepagrįstas.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: