Dzūkų žinios

Artėjant rikių ir žirgų mūšiui – vietinių pėstininkų persigrupavimas

Dalintis:

DŽ redakcijos nuomonė

Nenumaldomai artėjant svarbiausiam metų politiniam festivaliui – Seimo rinkimams, prasidėjo judesiai politinėje šachmatų lentoje. Rikiai, bokštai ir žirgai bando stiprinti savo pozicijas apsistatydami pėstininkais.
Jei sostinėje liberalai dar bando vaidinti rimtą politinę jėgą, tai kai kuriuose regionuose jie baiginėja paskutines savarankiško egzistavimo dienas ir jungiasi prie stipresniųjų, ko gero, ne vertybinu, bet patogumo pagrindu.
Lazdijų liberalai, prieš metus savivaldos rinkimuose sugraibę vos dvi vietas rajono taryboje, prieš keletą dienų realiai baigė savo kaip savarankiškos politinės jėgos egzistavimą. Jie prisijungė prie konservatorių frakcijos. Suprask, kad nuo šiol vykdys konservatorių politiką ir Seimo rinkimuose palaikys jokio išsilavinimo neturintį konservatorių kandidatą, kuris visai neseniai įskundė savo buvusią vadovę.
Lazdijų konservatoriai, suriję liberalus, tampa stipresni, jau turi septynias pakeltas rankas, tiek pat, kaip ir valstiečiai. Rimta paraiška. Žinoma, Beniui tai labai nepatinka, nes jis aritmetiką (ne politinę matematiką) tikrai išmano.
Kodėl Lazdijų liberalai prisijungė prie konservatorių? Gal jiems nusibodo būti politiniame užribyje? Gal turi daug progresyvių idėjų, bet dėl menkų pajėgų niekas negirdi jų balso? Ko gero, atsakymas daug paprastesnis ir buitiškesnis. Panašu, jog vienas iš liberalų vadovų tiesiog nenori prarasti šiltos vietos savivaldybės pastate, todėl ir puolė į konservatorių glėbį. Ir Lazdijuose visi nori valgyti…
Akivaizdu, jog rajono valdančiosios daugumos keliai pradeda skirtis. Jie ir negalėjo būti tvirti, nes į vieną kelią politikai suėjo ne bendrų vertybių, bet bendro priešo pagrindu. Per Seimo rinkimus ir Lazdijų valstiečiai, ir liberalkonservai agituos nuo skirtingų bačkų ir už skirtingus kandidatus, žais skirtingas politinių šachmatų partijas. Ko gero, jie dėlios ne paprastų dzūkų, bet savo bendrapartiečių ėjimus per gyvenimo lentą į svajojamą ketverių metų gerovę.
Vienintelis variantas, kas galbūt (nors mažai tikėtina) galėtų juos vėl suvienyti, – Artūro Margelio sprendimas dalyvauti Seimo rinkimuose.
Pirmyn, pėstininkai!

REDAKCINIS STRAIPSNIS (vedamasis) – redakcijos nuostatas atspindintis, jos vardu parašytas, neretai nenurodant konkretaus autoriaus, rašinys, dažnai atsiliepiantis į kokius nors įvykius, paaiškėjusius faktus, tendencijas. Būdinga nedidelė, neretai vienoda visiems leidinio redakciniams straipsniams apimtis, glaustas minčių dėstymas, tezių pobūdžio argumentacija, naudojami publicistinės retorikos elementai. Įprasta pateikti išvadas, apibendrinimus, atspindinčius redakcijos nuostatas. / Žurnalistikos enciklopedija /

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: