Dzūkų žinios

Girtas asmuo, policininkų pakeltas iš griovio, dar jiems ir grasino

Dalintis:

Dėl įvairių nusižengimų padarymo policijos pareigūnų sulaikyti pažeidėjai dažniausiai būna girti, vos stovintys ant kojų, nelaikantys liežuvio už dantų, visokiais žodžiais įžeidinėjantys pareigūnus, kurie atlieka savo tiesiogines pareigas. Dažnai tokie „ereliai“ prisikalba ir įžeidę pareigūnų garbę ir orumą užsidirba administracinį nusižengimą ir teismas jiems skiria baudas bei kitas poveikio priemones. Taip praeitų metų gruodžio 12 dieną prisišnekėjo ir G. J., kuris Veisiejų seniūnijoje, Kailinių kaime, tarnybinio policijos automobilio „VW Caddy“ sulaikymo patalpoje, būdamas neblaivus (nustatytas 2,14 promilės girtumas), Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Lazdijų rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus policijos pareigūno Š. R. atžvilgiu vartodamas įžeidžiančius žodžius, pažemino policijos pareigūno garbę ir orumą.
Tą dieną policijos pareigūnai, patruliuodami Kailinių kaime, griovyje pastebėjo gulintį vyriškį, kaip vėliau paaiškėjo, neblaivų G. J., tačiau šis pakeltas ir įsodintas į tarnybinį automobilį nenurimo ir įvairiais necenzūriniais žodžiais išvadinęs policininkus dar pagrasino, kad vienas iš jų ilgai negyvens, nes jam bus nusukta galva. Visi šie išsakyti žodžiai prieš policijos pareigūną buvo įrašyti ir pateikti kaip įrodymai teisme.
G. J. administracinio nusižengimo protokolo surašymo metu pareigūnams nurodė, kad su pažeidimu sutinka, nesigaili, tačiau protokolą pasirašyti atsisakė. Į Alytaus apylinkės teismo Lazdijų teismo rūmuose vykusį teismo posėdį, kuriame buvo nagrinėjamas šis administracinis nusižengimas, G. J. neatvyko, nors jam buvo pranešta. Teismas konstatavo, kad G. J. padarė tyčinį administracinį nusižengimą, yra baustas administracine tvarka, neteistas.
Teismas G. J. pripažino kaltu padarius administracinį nusižengimą ir nubaudė 120 eurų bauda.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: