Dzūkų žinios

Kas trečias Kapčiamiesčio seniūnijos gyventojas pasisako už mokyklos išlaikymą

Dalintis:
Kapčiamiestiečiai surinko 386 parašus už tai, kad Kapčiamiesčio E. Pliaterytės mokykla išliktų ir ji nebūtų reorganizuojama.

Vytautas Šeštokas

Kapčiamiestiečiai surinko 386 parašus už tai, kad Kapčiamiesčio E. Pliaterytės mokykla išliktų ir ji nebūtų reorganizuojama.
Kaip vakar sakė šio miestelio bendruomenės atstovai, pasirašė kas trečias seniūnijos gyventojas, nes seniūnijoje dabar gyvena apie 960 gyventojų. „Toks skaičius parašų visų pirma parodo, kad galim bendrai susiburti, kai reikia spręsti rimtus ir esminius seniūnijos klausimus. Mums labai svarbu išlaikyti mokyklą, nes tai yra miestelio ateities klausimas. Parašai parodė, kad gyventojams tai labai rūpi ir jie yra už mokyklos išlaikymą“, – sakė vakar kalbinti bendruomenės atstovai. Kapčiamiesčio seniūnas Vidmantas Dambrauskas sakė, kad pats surinko nemažai parašų.
Priminsime, kad Kapčiamiesčio E. Pliaterytės mokyklos mokytojai, mokiniai, jų tėvai, buvę šios mokyklos auklėtiniai, seniūnija, miestelio bei seniūnijos bendruomenės nariai itin susirūpino šios mokyklos likimu po to, kai sausio 16 dieną iš Lazdijų rajono savivaldybės vadovų, administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus atstovų, atvykusių į šią mokyklą, išgirdo, jog nuo šių metų rugsėjo 1 dienos ketinama reorganizuoti Kapčiamiesčio E. Pliaterytės mokyklą, prijungiant ją prie Veisiejų Sigito Gedos gimnazijos, paliekant Kapčiamiesčio E. Pliaterytės mokyklos pradinio ugdymo skyrių, kadangi, anot rajono valdžios atstovų, tokioje mokykloje besimokančio mokinio išlaikymas Lazdijų rajono savivaldybei yra per brangus ir ekonomiškai nenaudingas.
Nepritardami tokiai mokyklos pertvarkai susibūrę aktyviausi Kapčiamiesčio bendruomenės nariai nusprendė priešintis – surašė 3 puslapių apimties kreipimąsi į rajono valdžią, Švietimo ir mokslo ministeriją bei kitas instancijas, kur išdėstė savo argumentus, samprotavimus, kodėl Kapčiamiesčio E. Pliaterytės mokyklos nereikėtų reorganizuoti. Tėvai nori, kad vaikai mokytųsi arčiau namų – Kapčiamiestyje, mokiniams nebūtų patogu vykti į Veisiejus ar Leipalingį, daug darbuotojų liktų be darbo ir daug patalpų liktų tuščių, o miestelio gyvenimas dar labiau apmirtų ir t. t.“, – tokie argumentai pažymėti šiame kreipimesi.
Šį kreipimąsi su 386 parašais Kapčiamiesčio bendruomenės atstovai įteiks rajono savivaldybės vadovams, išsiųs Prezidentūrai, Seimui, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: