Dzūkų žinios

Lazdijų bibliotekos lankytojai susipažino su televizijos ir radijo žurnalistu, nesinaudojančiu socialiniais tinklais

Dalintis:
Televizijos ir radijo žurnalistas Paulius Šironas.

Dineta Babarskienė

Tikrą, nuoširdų ryšį vertinantis, todėl socialiniais tinklais nesinaudojantis LRT žinių vedėjas, žurnalistas, knygos „Laiškai sodininkui“ autorius Paulius Šironas teigia, kad išnyko ne tik laiškai, – pamažu nyksta ir atviras, nuoširdus bendravimas. Retas artimą draugą besikviečia į namus. „Gyvenu prie Verkių parko, tad su draugais dažnai čia einame pasivaikščioti“, – sako jis visaip kaip stengdamasis išsaugoti didžiulę šiais laikais vertybę – tarpusavio bendravimą. Pasak jo, tai, kad jis nėra įsitraukęs į socialinius tinklus, jam padeda išlikti kūrybiškam ir skirti laiko mylimiems žmonėms, mėgstamoms veikloms. O ir paslaptį išsaugoti jam patinka. „Tačiau jokiu būdu aš neagituoju nesinaudoti socialiniais tinklais“, – sako jis, nors prisipažįsta, jog kitiems atrodąs keistuoliu, mat nė feisbuko paskyros neturi. „Ruošiant žinias man užtenka solidžių, patikimų šaltinių – tik spėk juos sužiūrėti!“ – tarsteli jis.
Mažesniuose miesteliuose kiek kitaip: štai Lazdijų viešoji biblioteka – vieta, kur pabendrauti, susipažinti susirenka visi, kaip šįkart televizijos ir radijo žurnalistas Paulius Šironas, kraštietis Juozas Žitkauskas ir visa skaitanti Lazdijų bendruomenė.

Džiaugėsi šiltu dzūkų priėmimu
„Vilnius – tarptautinis miestas, čia visko apstu. Mažesniuose miesteliuose, Veisiejuose, Lazdijuose, žmonės labiau įsitraukia į renginį, giliau susitelkia. Tą pajutau. Provincijos žmonėms taip pat reikia tam tikro kultūrinio lygio, mat jie dažnai net labiau įsitraukę į kultūrinį gyvenimą nei didmiesčio žmonės“, – sako Paulius Šironas pristatęs savo poetinės prozos knygą „Laiškai sodininkui“ Lazdijuose, Veisiejuose. Lazdijų viešosios bibliotekos lankytojai turėjo išskirtinę galimybę klausytis laiškų iš paties autoriaus lūpų, pats Paulius dėkojo kraštiečiui Juozui Žitkauskui už paraginimą vykti Dzūkijon, buvo sužavėtas šiltu priėmimu.

Pauliaus balsas, fleitos melodijos abejingų nepaliko
Paulius – naujienų žurnalistas: skaito žinias LRT RADIJUJE, jį galima išvysti televizijos ekrane, jo balsas neretai skamba ir poezijos skaitymo vakaruose. Kodėl rinkosi žurnalisto kelią? „Rinkausi iš trijų. Galvojau stoti į mediciną, pritrūko balų, choreografiją arba žurnalistiką. Pasirinkau pastarąją“, – sako jis. Naujienų žurnalistas prisipažįsta, jog vengiantis tą pačią dieną skaityti poeziją ir dirbti savo tiesioginį darbą, mat skaitant žinias susiformuoja tam tikras skaitymo stilius ir reikia truputėlį atitolti, padaryti pauzę ir tik tuomet jau galima skaityti poeziją ar poetinę prozą. „Pristatant knygą su manimi keliauja arfininkė, kitur dažnai groja kitokiais muzikos instrumentais: man patiko pasiklausyti Veisiejuose akordeonų melodijų, Lazdijuose – fleitos. Jau kokia dešimt susitikimų surengiau ir visi jie kitokie, skirtingi. Negaliu sakyti, kad geresni ar blogesni, tiesiog kitokie – man mieli“, – sako Paulius Šironas, prisipažinęs, kad jokios knygos rašyti jis nė nesirengęs – tai buvę laiškai skaitymo vakarams, kiekvienas metų mėnesis turįs savo laišką. Labiausiai, kuo Paulius džiaugėsi, kad į susitikimą atėjo labai įvairi publika. „Apsidžiaugiau pamatęs ir jaunų, ir pagyvenusių. Ne tik žilos galvos“, – prisipažįsta jis.
O ar laiškų, kad ir ne sodininkui, kam nors kitam, ar dar parašysite? „Nežinau. Aš visada pabrėžiu, kad „Laiškai sodininkui“ yra skaitovo, o ne literato knyga“, – neužtikrintai kalbėjo pašnekovas. Tai laiškų daugiau nebus? „Gal ne laiškai, gal kita forma“, – svarstė. Tiesa, o tikrus laiškus ar rašote? „Dar visai neseniai rašiau, dabar jau nebe. Dabar rašau elektroninius laiškus – ilgus, šiltus“, – prisipažįsta žurnalistas. Ko gero, tokį – šiltą, gražų – laišką jis parašytų ir Lazdijų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos darbuotojams ir lankytojams, mat Paulius buvo sužavėtas Lazdijų meno mokyklos Seirijų skyriaus mokinės Augustės Laibinytės (mokytojas Žydrūnas Joneikis) talentu, fleitos melodijos taip tikusios pramaišiui su jo laiškais, nuoširdžiu priėmimu, domėjimusi jo kūryba. Lazdijų viešosios bibliotekos lankytojai nuščiuvę klausėsi skaitovo balso – išskirtinio, užburiančio. „Norėčiau pakviesti Augustę pagroti fleita pristatant mano knygą knygų mugėje Vilniuje“, – kvietė žurnalistas, skaitovas Paulius Šironas dėkodamas visiems taip gausiai atėjusiems į jo knygos „Laiškai sodininkui“ pristatymą Lazdijų rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: