Dzūkų žinios

Ar karantinas dėl koronaviruso tinkamiausias laikas ieškoti hipodromo nuomininko?

Dalintis:
Ar per karantino laikotarpį savivaldybė suras koncesininką Lazdijų hipodromui?

Užprogramuota nesėkmė, vadybinis nihilizmas, absurdas – kaip dar kitaip galima pavadinti pasirodžiusį skelbimą spaudoje apie tai, jog Lazdijų rajono savivaldybė ieško nuomininko hipodromui? Tuo metu, kai dėl koronaviruso verslas ieško būdų išgyventi, kai atleidinėja darbuotojus, kai nežino, kas visų laukia po mėnesio ar dviejų, Lazdijų valdininkai nusprendė ieškoti visiems rajono gyventojams svarbaus objekto nuomininko.
Taip ir norisi paklausti naujosios valdžios, ko ji tikėjosi praėjusių metų lapkritį nutraukdama sutartį su hipodromą valdžiusia VšĮ Lazdijų hipodromu? Kodėl prarado 64 tūkst. eurų fondinių lėšų, kurias tako remontui sugebėjo gauti tuometinis hipodromo valdytojas. Dabar nei pinigų, nei nuomininko. Tik skelbimas, kuris šiuo metu niekam nerūpi.
„Dzūkų žinios“ pateikė klausimų Lazdijų rajono savivaldybei apie hipodromo situaciją ir sulaukė atsakymų.

– Ar tiesa, kad savivaldybė ieško hipodromui nuomininko?
– Taip, tai tiesa. Savivaldybė vykdo projektinius įsipareigojimus.

– Ar yra galimybių surasti nuomininką, kai nuomininko paieška skelbiama tokiu laikotarpiu, kai potencialiems nuomininkams ne tai rūpi?
– Nors šiuo metu situacija šalyje ir mūsų rajone sudėtinga dėl koronaviruso grėsmės, tačiau savivaldybės veikla nesustoja ir turime rūpintis ne tik savo krašto gyventojais, bet ir savivaldybės įsipareigojimais.

– Ar tiesa, kad savivaldybė ar jos valdoma įstaiga negali administruoti hipodromo?
– Pagal turimus įsipareigojimus, savivaldybė turi sudaryti naują koncesijos sutartį. Kol bus pasirašyta nauja koncesijos sutartis, hipodromą laikinai administruoja VšĮ Lazdijų sporto centras.

– Ką ketinate daryti, jei neatsiras hipodromo nuomininkas? Ar savivaldybė turi planą B?
– Iki tol, kol bus sudaryta nauja koncesijos sutartis, hipodromą laikinai prižiūrės VšĮ Lazdijų sporto centras.

– Ar savivaldybė nesigaili nutraukusi sutartį su VšĮ Lazdijų hipodromu?
– Primename, kad sutartis su VšĮ Lazdijų hipodromu buvo nutraukta dėl to, kad VšĮ nesilaikė sutartyje nurodytų įsipareigojimų bei apleido teritoriją ir statinius.

– Ar iki nuomininko suradimo ketinama hipodrome rengti renginius?
– Šiuo metu yra atšaukti visi renginiai. Pasikeitus situacijai veikla bus atnaujinta, priimti veiklai vykdyti reikiami sprendimai.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: