Dzūkų žinios

Ką reikia žinoti prieš pirmą kartą keliaujant į šiltus kraštus?

Dalintis:

Jeigu ruošiatės pirmai savo asmeninei arba šeimyninei kelionei į šiltus kraštus (Pietų Europa, Šiaurės Afrika, Azija…) yra tam tikri dalykai, kurių, parduodant kelialapius jums galbūt ir nepasakė. Apie kai kuriuos iš jų keliautojai sužino tik nuvykę į vietą ir tada išleidžia gerokai daugiau pinigų arba sugaišta itin svarbaus laiko dėl to, ką galėjo susitvarkyti namuose ar prieš kelionę. Kad to nebūtų, štai keletas svarbiausių dalykų, kuriuose reikia žinoti prieš pirmą kartą keliaujant į šiltus kraštus.

Nepergrūskite lagamino

Didelė problema, kuri slegia pirmą kartą keliaujančius – lagamino pergrūdimas bereikalingais daiktais. 

Pradėkime nuo to, kad jums tikrai reikės lagamino. Visko su savimi į lėktuvo saloną tikrai nepasiimsite, todėl, jei dar neturite gražaus ar patogaus lagamino, įsigykite jį. Lagaminai iš varle.ltnebrangūs bei patogūs!

Kompiuteris ar planšetė kelionėje nėra būtini. Taip pat nereikia ir išeiginių rūbų, nebent tikrai ruošiatės užkariauti naktinį gyvenimą (pasidomėkite ar jo, jūsų kurorte, išvis yra). Rūbus galima ir išsiskalbti, todėl neverta susidėti visas kojinių arba apatinių poras.

Kelionėje užteks vienos knygos, būtinai turėkite rašymo priemonę, kelis lapelius popieriaus, banko kortelę, asmens dokumentą, vietinės valiutos grynųjų pinigų ir kelialapius. Visa kita, iš bėdos, galima ir nusipirkti, bet vežtis daiktų perteklių tikrai nereikia ir neverta.

Pinigus keiskite Lietuvoje

Jeigu pinigus ir valiutą keičiate atvykimo oro uoste arba kurortiniame miestelyje – finansiškai nukraujuosite ir permokėsite už valiutą. Geriausia visas keitimo operacijas atlikti Lietuvoje, nes čia, 99,9 procentais atvejų gausite geresnį kursą. Kadangi jau atvykote į šalį, keityklos žino, kad nebeturite kur dėtis, tad pakelia kainas.

Būtinai turėkite ir kreditinę kortelę su kelionių draudimu. Jeigu atsiskaitote kortele, visada rinkitės atsiskaitymą vietine valiuta, nebent turite tokią kortelę, kurioje netaikomi konvertavimo mokesčiai.

Kremas nuo saulės

Įdegti malonu ir gražu, tačiau 6 iš 10 kelionės dienų kiurksoti po skėčiu ar pavėsyje irgi nesinori. Dėl šios priežasties reikėtų pirkti gerą, didelį SPF reitingą turintį kremą nuo saulės. Kuo arčiau pusiaujo esate, tuo labiau „saulė ima“ ir tuo didesnė rizika yra nudegti. 

Jeigu būsite atsargūs ir nevaidinsite didvyrių – ir gražiai įdegsite, ir pilnai pasimėgausite saule. 

Gerbkite vietinius papročius

Geriausia, kad čia jūsų niekas nepastebėtų ir piktai neapkalbėtų. Palikite vieną ar du eurus kambarinei, palikite arbatpinigius padavėjams, padėkokite eurais ar doleriais viešbučio konsjeržui ir administratoriams. Taip, tai kainuoja, tačiau tada būsite ramesni, kad jumis daug geriau pasirūpins.

Labai svarbu papročius ir kultūrą gerbti musulmoniškose šalyse. Vyrams svarbu nevartoti alkoholio viešose vietose, jeigu tai nepriimtina, moterims – laikytis tų pačių normų kaip vyrai bei neapnuoginti per daug kūno. Poroms taip pat patariama per daug nedemonstruoti savo meilės, o labiau konservatyviose Islamiškose šalyse net nesilaikyti už rankų.

Nevėluokite!!

Ar žinote tą posakį, kad „traukinys … nelaukia“? Nors kokioje Ispanijoje ir įprasta vėluoti 10-20 ar daugiau minučių, bet jūs nebūkite tie, kurie vėluoja, kadangi dėl jūsų kiti nervinsis, o gali nutikti ir dar blogesnė situacija – autobusas išvažiuos ar lėktuvas išskris be jūsų… Į pietus ar vakarienę pavėluoti galima, bet į skrydį ar išvykimą iš viešbučio – jokiu būdu nevalia!Pagal: Varlė.lt

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: