Dzūkų žinios

Kaip palaikyti miegamąjį visada švarų?

Dalintis:

Miegamasis tai ypatingas kambarys, kuriame prasideda ir baigiasi mūsų kiekviena diena. Kuomet pavargę norime poilsio būtent apie miegamąjį ir svajojame, kaip grįšime namo ir krisime į minkštus patalus miegamajame. Kokybiškas poilsis asocijuojasi su tvarka ir švara, tad jei jūsų miegamajame kėdė pavirtusi į spintą, nuo kurios kalnas rūbų jau krenta į šonus, o ant staliuko stovi neplauti indai nuo šeštadienio pusryčių, nieko keisto jei vos atsibudus jausitės sudirgęs ir susierzinęs, o vakare po darbo vėl pasikartos tas pats.

Pirma taisyklė: palaikykite miegamajame tvarką

Kuo mažiau daiktų miegamajame tuo geriau, didžiausia žmonių daroma klaida, tai miegamojo pavertimas sandėliuku. Juk tas dviratis ten miegamojo kampe niekam netrukdys, pagalvojote jūs, deja tai netiesa. Nesugalvokite nešti visų nereikalingų daiktų ar dėžių į miegamojo kambarį, nesvarbu, kad jums atrodo jog vienas kambario kampas nenaudojamas ir daiktai ten netrukdys. Kambaryje kuris skirtas jūsų miegui ir poilsiui turi būti, tik tai kas būtina, visi kiti nereikalingi daiktai tiesiog be reikalo sugers jūsų energiją.

Antra taisyklė: išlaikykite minimalizmą

Pašalinkite visus nebūtinus daiktus iš kambario, kuo mažiau – tuo geriau. Ant spintelės šalia lovos palikite tik tai, kas bus reikalinga prieš miegą arba ryte. Nekraukite ant komodos viso turimo makiažo atsargų, chaosas kambaryje tikrai nenuteikia raminančiai.

Trečia taisyklė: nepamirškite pakloti lovos

Lovos paklojimas trunka tikrai neilgiau nei tris minutes, o kambarys iškart atrodo daug geriau, nei su su patalynės ar antklodės gumulu viduryje lovos. Būtent lovos klojimu ir turėtų prasidėti rytas, išlaikykite motyvacija gyventi tvarkingai, o iškart paklota lova turi dar vieną pliusą, kad nebus jokių ruošimosi atidėliojimų ir trumpų prigulimų besiruošiant į darbą, taip lengviau išliksite žvalūs. 

Ketvirta taisyklė: nepamirškite reguliariai keisti patalynės

Turbūt daugeliui žmonių atrodo, jog lova pati švariausia namų vieta, deja, taip tikrai nėra. Kiekvieną dieną nuo žmogaus kūno pasišalina daugybė negyvų odos ląstelių, o jos nugula jūsų lovoje. Taip pat nepamirškite, kad miegodami jūs prakaituojate, kartais seilėjatės, o kartais dar ir kokią  bandelę prieš miegą paskanaujate. Dėl to būtina patalynę pakeisti kiekvieną savaitę, kad netektų miegoti apsuptiems bakterijų.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: