Dzūkų žinios

Vidurnaktį visoje Lietuvoje įsigaliojo karantinas – gyvenimas keisis iš esmės

Dalintis:

Siekdami, kad iššūkiams būtų pasirengta geriausiai kaip galima – šiandien, 14.00 val., Lazdijų rajono savivaldybės Ekstremalių situacijų valdymo komisijoje aptarėme situaciją rajone ir pasirengimą užtikrinti skelbiamo karantino priemonių įgyvendinimą.
Svarbiausi pokyčiai prasidėjus karantinui:
▪️Viešojo sektoriaus valstybės ir savivaldybės įstaigose bei įmonėse darbas bus organizuojamas nuotoliniu būdu. Išskyrus atvejus kai būtina atitinkamas funkcijas atlikti darbo vietoje. Kilus klausimams į administraciją galite kreiptis tel. Nr. (8 318) 66 108, (8 318) 50 226, 8 697 61 260 arba el. paštu info@lazdijai.lt.
▪️Privačiajam sektoriui rekomenduojama dirbti tokia pat darbo organizavimo forma kaip ir viešajame sektoriuje.
▪️Nuo 2020 m. kovo 16 d. 00 val. eismas per Lazdijai – Seinų (Aradnykų postas) pasienio kelią bus uždarytas.
▪️Stabdoma švietimo, kultūros, sporto, laisvalaikio bei grožio paslaugų veikla.
▪️Stabdoma įprasta veikla viešojo maitinimo įstaigose, kavinėse, baruose. Galimas tik maisto pristatymas į namus arba perduodant klientams išsinešti. Maisto išdavimas – tik lauke, laukiantieji turėtų išlaikyti mažiausiai 1 m atstumą vienas nuo kito. Atsiskaitymams rekomenduojama naudoti ne grynuosius pinigus.
▪️Draudžiami renginiai ir susibūrimai visose atvirose bei uždarose erdvėse.
▪️Dirbs tik vaistinės ir tos parduotuvės – prekybos centrai, kuriuose prekiaujama maisto produktais. Turgaviečių, išskyrus maisto, veikla draudžiama.
▪️Draudžiamas asmenų, gulinčių asmens sveikatos priežiūros įstaigose ir gyvenančių globos namuose lankymas.
▪️Pirminės sveikatos įstaigose ir ligoninėje bus teikiama tik būtinoji medicininė pagalba. Atidedamos planinės operacijos ir konsultacijos, taip pat profilaktiniai patikrinimai ir prevencinių programų vykdymas, odontologijos paslaugų teikimas, išskyrus būtinosios medicinos pagalbos teikimą. Esant būtinumui konsultuotis, prašome kreiptis į atitinkamą įstaigą nurodytais jų kontaktiniais telefonų numeriais: Lazdijų ligoninės priėmimo skyrius 8 318 51 884; Lazdijų pirminio sveikatos priežiūros centras, 8 318 51 451; UAB „Lazdijų sveikatos centras“, 8 318 51 524; UAB „Gilona“, 8 618 71530 ir A. Vaišnoro IĮ 8 318 53 111.
▪️Nedarbingumo pažymos ir receptai bus išduodami tik nuotoliniu būdu.
▪️Keleivių pavežimo paslaugas teikiantys vežėjai raginami dezinfekuoti savo transporto priemones.
Visų savivaldybės įstaigų ir įmonių vadovus prašome imtis visų reikalingų saugumo priemonių.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: