Dzūkų žinios

Dzūkai kalba, kad…

Dalintis:

• Savivaldybės įstaigose be rajono vadovų žinios negali būti į darbą priimtas nė vienas žmogus, net vairuotojas. Vienos įstaigos vadovė planavo įdarbinti jos pasitikėjimą užsitarnavusį šoferį, tačiau savivaldybės valdžia, pasinaudodama karantinu, atsiuntė saviškį, garantuotai neužsikrėtusį koronavirusu. Įdomu, ar tai nauja savivaldybės kadrų politika, ar apsauga nuo viruso plitimo?
Lazdijai dabar be galo laisvi ir laimingi, nes taip kiekvienam renginyje, užlipę ant scenos, nuolat kaip maldą kartoja savivaldybės politinius postus pasidalinę mieli Lazdijų rajono politikai, ypač pirmoji Lazdijų ponia. Tačiau demokratijos patirtis sako: „LAISVOJE ŠALYJE NIEKAS NEKALBA APIE TAI, KAD ESI LAISVAS“.
• Vienoje Lenkijos pasienio savivaldybėje moterų valdžios autonomija. Viską atskleidžia skaičiai: iš dvylikos savivaldybės skyrių vedėjų – net aštuonios moterys. Gali būti ir devinta, nes vienas vyriškis, kuris galėtų tapti skyriaus vedėju, į tas pareigas nesiryžta eiti. Tarp seniūnų – akivaizdi moterų pergalė: 7:4. Kas ten bus toliau, žino tik moterys.
• Vicemeras gali didžiuotis atlikęs labai svarbų darbą rajono labui. Jis pasirūpino tuo, kad iš Lenkijos ir į Lenkiją per Lazdijų rajoną važiuojantys fūristai nepaliktų pakelėse dvokiančių minų, merės pavaduotojas pastatė net keturias modernias biotupyklas. Gaila, kad nepagalvojo nupirkti auksinio Kauno tualeto, kuris aukcione prieš mėnesį buvo parduotas už patrauklią kainą. Tada tai būtų buvęs dar vienas turistų ir fūristų traukos taškas Lazdijų rajone.
• Arši valstiečių rėmėja, kuri garsiai skundėsi dėl alkoholio licencijos, liko vieniša. Su savo draugu taip audringai paminėjo Kovo 8-ąją, kad, kaip sako pareigūnai, įvyko konfliktas artimoje aplinkoje ir meilė baigėsi. Kažin, ar taip pat nesibaigs ir meilė su valstiečiais?
• Vieštartų kaime iš aptvarų bėgantys gyvuliai galės ir toliau bėgti, nes valdžios sudaryta komisija nenustatė, nei kad ten gyvuliai ganosi, nei kad jie ištrūksta iš atitvarų. Komisija tris kartus važiavo tikrinti, bet nieko nepastebėjo – nei gyvulių, nei jų šeimininkų. Gal Vieštartų ir Aukštakalnių kaimo žmonėms laisvai lakstantys galvijai prisisapnavo kolektyviniame sapne? Mistika.

Šioje humoristinėje rubrikoje minimų įvykių ir asmenų sutapimai su tikrove yra atsitiktiniai.
Žinutes galite siųsti el. paštu dzukuzinios@gmail.com, pranešti telefonais. (8 318) 52260, 8 670 38882.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: