Dzūkų žinios

Kas cenzūruoja valdžiai nepalankius komentarus socialiniuose tinkluose?

Dalintis:
Balandžio 17 d. Lazdijų savivaldybės FB paskyroje buvo paskelbta tokio turinio informacija.

Socialiniai tinklai yra ta vieta, kur galima laisvai reikšti savo nuomonę kiekvienam žmogui ar bendruomenei aktualiais klausimais, nesvarbu, ar ta nuomonė pritaria, ar prieštarauja pateikiamai informacijai. Tai yra tam tikra demokratinės visuomenės laisvės išraiška.
Tačiau Lazdijų rajono savivaldybės FB paskyros administratoriai jau ne pirmą kartą panaikina savivaldybei nepatikusius komentarus.
Į „Dzūkų žinių“ redakciją kreipėsi vienas lazdijiškis (pavardė redakcijai žinoma), kad buvo pašalintas jo komentaras po tekstu apie savivaldybės vadovų susitikimą su Lazdijų policijos vadovu dėl turto perdavimo.
Balandžio 17 d. Lazdijų savivaldybės FB paskyroje buvo paskelbta tokio turinio informacija:
„Karantino metu Lazdijams itin svarbaus – sporto centro – projekto darbai nesustoja. Šiandien savivaldybės administracijos direktorė Ilona Šaparauskienė ir jos pavaduotojas Saulius Petrauskas Lazdijų policijos komisariate dar kartą įvertino perimamą turtą, kurį aprodė Lazdijų rajono policijos komisariato viršininkas Vidmantas Kondrackis.“
Šį tekstą pakomentavo asmuo, pasirašęs R. B.: „Kam jums to turto? Juk turite jo pakankamai… VTF lai dotacijas Lazdijų biudžetui suteikia už tai, kad paimate jų neūkiško biznio rezultatus, gi kitaip, lai susikiša į ten, kur šokolado fabriko varikliai bijo burgzt… Nemanau jog Lazdijai privalo spręsti valstybės problemas. Nesame ant tiek bagotas kaimas, kuris sau galime leisti šimtus tūkstančių išlaidų iš vietinio biudžeto VRMo neūkiškumui gelbėti…“
Keista, kodėl šis nemažai racionalaus grūdo ir subtilaus humoro turintis komentaras užkliuvo savivaldybės FB administratoriams. Įdomu, kas liepė jį ištrinti. Juk jame nėra keiksmažodžių, nekurstoma tautinė nesantaika, neatskleidžiamos valstybės paslaptys, neskatinamas smurtas, neįžeidinėjama Lazdijų valdžia.
Ar tai savivaldybės vadovų noras atrodyti gražiai ir formuoti žmonių nuomonę, jog jie viską daro gerai ir jokių problemų Lazdijuose nėra? Ar taip bandoma normuoti žmonių galimybę laisvai reikšti savo nuomonę?

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: