Dzūkų žinios

Koronavirusas pasibeldė ir į Lazdijų duris

Dalintis:
„Personalas instruktuotas, srautai atskirti dar iki šio įvykio, dezinfekcijos ir apsaugos priemonių pakanka, jomis buvo naudojamasi jau seniai“, — sakė neseniai ligoninei vadovauti pradėjęs V. Vabuolas. (Lazdijų rajono savivaldybės nuotr.)

Nors Lazdijuose iki šiol nėra patvirtintas nė vienas susirgimo koronavirusu atvejis, tačiau trečiadienio ryto informacija gali iš esmės pakeisti situaciją. Neatmestina, kad ir Lazdijuose atsiras sergančiųjų COVID-19, tačiau turime pasitikėti medikais ir išlikti ramūs.
Antradienio rytą Marijampolės ligoninės gydytojui, kuris praėjusį sekmadienį, balandžio 5 dieną, budėjo Lazdijų ligoninėje, buvo diagnozuotas COVID-19 susirgimas.
Minėtas gydytojas, budėjęs Lazdijų ligoninės Chirurgijos skyriuje, tikėtina, užsikrėtė savo pagrindinėje darbovietėje – Marijampolės ligoninėje, kur oficialiai fiksuotas koronaviruso protrūkis. Čia serga ligoniai, personalas, susirgimų kasdien daugėja. Vienas žmogus pirmadienį ligoninėje mirė, jis sirgo koronavirusu.
Paskutinį kartą Lazdijų ligoninėje šis gydytojas budėjo visą praėjusį sekmadienį, balandžio 5-ąją, iki pirmadienio, balandžio 6-osios, ryto.
Šios savaitės pradžioje buvo testuojami visi Marijampolės ligoninės medikai, paaiškėjo, jog gydytojo, sekmadienį budėjusio Lazdijuose, testas buvo teigiamas. Apie tai Lazdijų ligoninės vadovą V.Vabuolą informavo tyrimų rezultatus gavęs gydytojas.
Antradienį, pasak V. Vabuolo, Lazdijų ligoninėje vyko dezinfekcijos darbai, buvo aiškinamasi bent mažiausi kontaktai, kurie galėjo būti su minėtu gydytoju.
„Ligoniai izoliuojami, personalas instruktuotas saviizoliavimuisi ir savo būklės stebėjimui. Šiuo metu sprendžiama dėl algoritmą atitinkančių asmenų testavimo. Gyventojų prašome laikytis rimties. Ligoninė ne popieriuose, bet realybėje žino, kaip turime elgtis situacijoje kaip ši. Personalas instruktuotas, srautai atskirti dar iki šio įvykio, dezinfekcijos ir apsaugos priemonių pakanka, jomis buvo naudojamasi jau seniai“, – sakė neseniai ligoninei vadovauti pradėjęs V. Vabuolas.
Asmenys, kurie galėjo turėti kontaktą su minėtu gydytoju arba lankėsi ligoninėje praėjusį sekmadienį, turėtų atidžiai stebėti savo būklę ir iškart imtis 14-os dienų saviizoliacijos (skambinti savo šeimos gydytojui arba 1808 ir jiems bus išduotas nedarbingumo pažymėjimas), kad maksimaliai būtų užkirstas galimas ligos plitimas.
Turintieji klausimų ar dėl konsultacijos galite skambinti Lazdijų savivaldybės karščiavimo klinikos koordinatorei Aušrai Dainauskienei tel. 8 616 74 803 arba Karštąja linija 1808.
Turėkime vilties, kad koronavirusas aplenks Lazdijų ligoninę ir visus lazdijiečius. Būkime ramūs, vieningi ir stiprūs!

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: