Dzūkų žinios

Lazdijų policijos viršininkas pasakė, kiek automobilių bandė įvažiuoti į Lazdijus

Dalintis:
Lazdijų rajone švenčių dienomis budėję ir eismo ribojimą į miestą kontroliavę rajono policijos komisariato pareigūnai rimtesnių pažeidimų nenustatė.

Alius Mikelionis

„Važiuoju detalės“, – sako Luksnėnuose gyvenamąją vietą deklaravęs vyras, tačiau Simno–Seirijų žiedinėje sankryžoje dirbanti policininkė paaiškina, kad tai ne tas atvejis, kai leidžiama įvažiuoti į miestą, ir nurodo apsisukti. „Skubu tėvui vaistų nuo širdies nupirkti“, – pareigūnams aiškina vykimo į Dzūkijos sostinę priežastį visureigio „Mercedes Benz“ vairuotojas.
Nuo penktadienio 20 valandos trims paroms blokuoti įvažiavimai į šalies miestus, dirbo gausios policijos pajėgos. Alytaus mieste patruliuota ties keturiais įvažiavimais, dirbo mobilūs policijos ekipažai. Kaip praneša Alytaus apskrities VPK atstovė K. Janulevičienė, Velykų savaitgalio metu visoje apskrities VPK kontroliuojamoje teritorijoje buvo sustabdyta ir patikrinta apie 18 000 automobilių, iš jų 600 neįleista. Daugiausia Alytaus miesto prieigose – 300.
Lazdijų rajone švenčių dienomis budėję ir eismo ribojimą į miestą kontroliavę rajono policijos komisariato pareigūnai rimtesnių pažeidimų nenustatė. Lazdijų rajono policijos komisariato viršininkas Vidmantas Kondrackis informavo, jog nuo penktadienio, balandžio 10 dienos, kai eismas buvo griežtai kontroliuojamas, per parą tekdavo neleisti įvažiuoti į Lazdijus vos keletui automobilių. Policijos pareigūnai nesurašė nė vieno administracinės teisės pažeidimo protokolo ir dėl kaukių nedėvėjimo ar saviizoliacijos taisyklių pažeidimo. Savivaldybės parūpintas medicinines kaukes policijos patruliai jų neturintiems asmenims dalijo per visas šventines dienas.
Postuose dirbo Alytaus apskrities VPK viršininkas Alvydas Jurgelevičius. Jo teigimu, patruliuodamas geriau pažįsta pareigūnus, geriau žino jų poreikius. Dzūkijos sostinės prieigose patruliavo Lietuvos generalinio policijos komisaro pavaduotojas Saulius Tamulevičius. Pareigūno teigimu, visiems, dirbusiems šventiniu laikotarpiu, bus mokamas įstatymo numatytas atlyginimas bei maistpinigiai. Sugriežtinto karantino metu mūsų mieste darbavosi daugiau nei įprasta pareigūnų. Dėl sukoncentruoto dėmesio į kelių blokavimą nusikalstamumas mieste nepadidėjo.

Automobilių detalės internetu.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: