Dzūkų žinios

Nuotoliniu būdu mokslus kremtantys moksleiviai sulaukė kompiuterių

Dalintis:

Ne visi nuotoliniu būdu besimokantys moksleiviai turėjo galimybę naudotis kompiuteriais, nes tiesiog jų neturėjo. Praėjusios savaitės pabaigoje Lazdijų moksleiviai sulaukė dovanos – Švietimo, kultūros ir sporto ministerija mūsų rajono savivaldybei moksleivių nuotoliniam mokymui perdavė 170 planšetinių ir 9 nešiojamuosius kompiuterius. 
Jie kovo 18 dieną buvo parvežti iš Vilniuje esančios Nacionalinės švietimo agentūros. Kartu su kompiuteriais perduota ir 170 Tele2 „Pildyk“ kortelių. Tai – jau antroji kompiuterių siunta iš Švietimo, kultūros ir sporto ministerijos. Pirmąją rajono savivaldybė gavo dar prieš Velykas. Tuomet parsivežėme 260 planšetinių kompiuterių. Jie jau iškeliavę į nuotoliniu būdu besimokančių moksleivių namus.
Prieš prasidedant nuotoliniam mokymui, „Dzūkų žinios“ domėjosi aprūpinimo kompiuterine technika situacija Lazdijų mokyklose. To klausėme Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo Daliaus Mockevičiaus.

– Kokia situacija dėl mobiliųjų įrenginių tarp mokinių ir mokytojų? Kiek moksleivių neturi kompiuterių ar kitų mobiliųjų įrenginių?
– Informaciją apie tai, kiek mokinių neturi namuose kompiuterių ar kitų mobiliųjų įrenginių, taip pat interneto ryšio, rinkome tiesiogiai iš mokyklų. Taip pat mokyklos teikė duomenis Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai pagal parengtą klausimyną. Mokyklų pateiktais duomenimis, jokio mobiliojo įrenginio neturi 48 mokiniai ir 55 mokiniai neturi interneto prieigos.

– Kaip ketinate spręsti mobiliųjų įrenginių trūkumą?
– Mokiniams, neturintiems jokio mobilaus įrenginio, laikinam naudojimui bus perduoti mokyklų turimi kompiuteriai ar planšetės. Sprendžiamas klausimas ir dėl interneto prieigos suteikimo mokiniams.
Taigi, ministerija, nors ir pavėluotai, tačiau išsprendė šią problemą. Balandžio 18-ąją atkeliavusi siunta – jau antroji kompiuterių siunta iš Švietimo, kultūros ir sporto ministerijos. Pirmąją rajono savivaldybė gavo dar prieš Velykas. Tuomet parsivežta 260 planšetinių kompiuterių. Jie jau iškeliavę į nuotoliniu būdu besimokančių moksleivių namus.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: