Dzūkų žinios

Rajono medicinoje nauji vadovų veidai

Dalintis:
Lazdijų rajono savivaldybės pirminės sveikatos priežiūros centro direktorės pareigas pradėjo eiti A. Dainauskienė.

Vytautas Šeštokas

Prieš keletą dienų Lazdijų rajono savivaldybės pirminės sveikatos priežiūros centro direktorės pareigose pradėjo dirbti Aušra Dainauskienė. Žinoma sveikatos specialistė į šias pareigas paskirta po to, kai laimėjo atranką vadovo pareigoms užimti.
Prieš tai daugiau nei pusmetį A. Dainauskienė laikinai vadovavo savivaldybės visuomenės sveikatos biurui, kai rudenį iš šių pareigų savo noru pasitraukė ilgametė šio biuro vadovė Ramutė Kunigiškienė. A. Dainauskienė šiame biure ir pradėjo savo darbinę karjerą, išdirbo jame beveik 16 metų sveikatos stiprinimo specialiste. Lazdijų rajono savivaldybės pirminės sveikatos priežiūros centro direktorė yra baigusi aukštesniąją medicinos mokyklą, veterinarijos akademiją, taip pat Mykolo Romerio universitete yra studijavusi sveikatos politiką ir vadybą bei įgijusi magistro laipsnį. Rajono vadovai jaunai specialistei dar patikėjo organizuoti ir vadovauti ką tik įkurtai rajone karščiavimo klinikai.
Tuo tarpu savivaldybės visuomenės sveikatos biuras irgi neliko be vadovo. Rajono merė Ausma Miškinienė savo potvarkiu šiai įstaigai vadovauti paskyrė Simoną Jasinskienę, kuri Vilniaus universitete yra baigusi sveikatos srities bakalauro ir magistro mokslus. Moteris kurį laiką yra dirbusi įvairiose pareigose Vilniuje, Nacionalinėje visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijoje, o praeitų metų liepos mėnesį įsidarbino biure, kuriam dabar ir vadovaus. S. Jasinskiene biurui paskirta vadovauti laikinai, kol bus paskelbta atranka šiai vietai užimti.
O prieš savaitę Lazdijų ligoninės direktoriumi paskirtas Valdas Vabuolas, kuris laimėjo atranką šioms pareigoms užimti. V. Vabuolas yra gerai pažįstamas Lazdijų medikų kolektyvui, nes anksčiau kelerius metus yra dirbęs Lazdijų ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotojo pareigose. Žinomas lazdijietis net 27 metus yra išdirbęs rajono policijos komisariate, daug metų praleido vadovaudamas Kelių policijos skyriui, o šešerius metus dirbo ir rajono policijos komisariato viršininku. Prieš tapdamas Lazdijų ligoninės direktoriumi, V. Vabuolas dirbo Seimo nario Z. Streikaus patarėju.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: