Dzūkų žinios

Tyrimų rezultatai suteikė vilties, kad koronavirusas aplenks Lazdijus

Dalintis:
Iš viso Lazdijų ligoninėje jau atlikti 32 tyrimai dėl COVID-19. Visų tyrimų rezultatai NEIGIAMI. (Lazdijų r. sav. nuotr.)

Prieš savaitę paskelbta informacija, jog Lazdijų ligoninėje dirbo gydytojas, kuriam buvo nustatytas COVID-19 virusas, sukėlė mūsų krašto žmonių nerimą, kad koronavirusas gali išplisti ir Lazdijuose, tačiau vėliau atlikti tyrimai suteikė vilties, kad virusas nepasisėjo mūsų rajone. Turime pasitikėti medikais ir išlikti ramūs.
Prieš savaitę, praėjusio trečiadienio rytą, Marijampolės ligoninės gydytojui, kuris balandžio 5 dieną iki pirmadienio, balandžio 6-osios ryto, budėjo Lazdijų ligoninėje, buvo diagnozuotas COVID-19 susirgimas.
Minėtas gydytojas, budėjęs Lazdijų ligoninės Chirurgijos skyriuje, tikėtina, užsikrėtė savo pagrindinėje darbovietėje – Marijampolės ligoninėje, kur oficialiai fiksuotas koronaviruso protrūkis. Čia serga ligoniai, personalas, susirgimų kasdien daugėja. Vienas žmogus ligoninėje mirė, jis sirgo koronavirusu.
Praėjusios savaitės pradžioje buvo testuojami visi Marijampolės ligoninės medikai, paaiškėjo, jog gydytojo, balandžio 5 d. budėjusio Lazdijuose, testas buvo teigiamas. Apie tai Lazdijų ligoninės vadovą V. Vabuolą informavo tyrimų rezultatus gavęs gydytojas.
Iškart po šios nemalonios naujienos, pasak V. Vabuolo, Lazdijų ligoninėje vyko dezinfekcijos darbai, buvo aiškinamasi bent mažiausi kontaktai, kurie galėję būti su minėtu gydytoju.
„Ligoniai buvo izoliuoti, personalas instruktuotas saviizoliavimuisi ir savo būklės stebėjimui. Šiuo metu sprendžiama dėl algoritmą atitinkančių asmenų testavimo. Gyventojų prašome laikytis rimties. Ligoninė ne popieriuose, bet realybėje žino, kaip turime elgtis situacijoje kaip ši. Personalas instruktuotas, srautai atskirti dar iki šio įvykio, dezinfekcijos ir apsaugos priemonių pakanka, jomis buvo naudojamasi jau seniai“, – sakė neseniai ligoninei vadovauti pradėjęs V. Vabuolas.

Lazdijų savivaldybė pranešė:
Operatyviai imtasi visų reikalingų veiksmų – ligoninės darbuotojai ir pacientai, turėję kontaktą su koronavirusine infekcija užsikrėtusiu gydytoju, identifikuoti, informuoti ir šiuo metu izoliuoti.
9 asmenims, kurie turėjo kontaktą su COVID-19 sergančiu gydytoju, jau atlikti ėminiai koronavirusinei infekcijai (COVID-19) nustatyti. Rezultatai NEIGIAMI.
Iš viso Lazdijų ligoninėje jau atlikti 32 tyrimai dėl COVID-19. Visų tyrimų rezultatai NEIGIAMI.
Tyrimai dėl COVID-19 bus atliekami ir toliau. Gydytojai ir kitas ligoninės personalas dirba su apsaugos priemonėmis.
Chirurginio profilio skyriaus su operacine ir intensyviąja terapija personalas sukomplektuotas, tad minėtas skyrius dirba.
Asmenys, kurie galėjo turėti kontaktą su minėtu gydytoju arba lankėsi ligoninėje balandžio 5-ąją, turėtų atidžiai stebėti savo būklę ir iškart imtis 14-os dienų saviizoliacijos (skambinti savo šeimos gydytojui arba 1808 ir jiems bus išduotas nedarbingumo pažymėjimas), kad maksimaliai būtų užkirstas galimas ligos plitimas.
Turintieji klausimų ar norėdami pasikonsultuoti galite skambinti Lazdijų rajono savivaldybės karščiavimo klinikos koordinatorei Aušrai Dainauskienei, tel. 8 616 74 803, arba karštąja linija 1808.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: