Dzūkų žinios

Gastrolės mopedu brangiai kainavo

Dalintis:
Asociatyvi nuotr.

Yra žmonių, kurie nieko nepaiso ir išgėrę tampa itin drąsūs ir agresyvūs – sėsdami vairuoti automobilio ar kitos transporto priemonės nepagalvoja, kad gali prisidaryti didelių nemalonumų, patekti į policijos pareigūnų akiratį ir atsakyti už savo nusikalstamus veiksmus teismo salėje.
Taip atsitiko I. A., kuris šių metų kovo 24 dieną girtas (nustatytas 2,15 promilės neblaivumas) vairuodamas mopedą įkliuvo policijos pareigūnams. Pasirodo, vyriškis, šįkart pažeidęs Kelių eismo taisykles, yra gerai pažįstamas policijos pareigūnams, nes jau dukart teistas.
Policijos pareigūnams I. A. pareiškus įtarimą ir apklausus įtariamuoju, savo kaltę pripažino visiškai. Paaiškino, kad kovo 24 dieną apie 15 valandą su pusbroliu išgėrė butelį 0,7 litro talpos 40 laipsnių stiprumo degtinės. Po to pusbrolį mopedu parvežė namo. Važiuodami dar nusipirko alaus, tačiau jo negėrė. Apie 15 valandą 40 minučių jį sustabdė policijos pareigūnai, kurie paprašė mopedo dokumentų, tačiau jis jų neturėjo. Vėliau buvo patikrintas girtumas, tačiau kiek įpūtė, neprisimena. Su alkotesterio parodymais sutiko. Mopedas, kurį vairavo, priklauso pačiam, tačiau transporto priemonė neregistruota jau pusę metų. Šiuo metu mopedas vertas 100 eurų, kadangi labai nusidėvėjo. Koks mopedo galingumas, I. A. nežino, kaip ir mopedo markės, nes jo visos plastmasės nulūžinėjusios. Jam mopedą, kiek žino, atvežė iš Marijampolės. Pirkimo–pardavimo sutarties su pardavėju nerašė. 2017 metais I. A. buvo teistas dėl to, kad vairavo automobilį neblaivus; paskirta 1 807,68 euro bauda bei atimta teisė vairuoti transporto priemones dvejiems metams. Vyras baudos nemokėjo. Taip pat teistas už tai, kad smurtavo prieš brolį, paskirta bausmė – 6 mėnesiai viešųjų darbų, kuriuos atliko. Savo turto neturi, nedirba, neregistruotas kaip bedarbis. Užsidirba dirbdamas atsitiktinius darbus.
Policijos pareigūnai patvirtino, kad tą dieną patruliuodami pastebėjo važiuojantį ir įtartinai manevruojantį mopedą be valstybinių numerių, todėl nusprendė jį patikrinti. Sustabdžius minėtą mopedą nustatyta, kad jį vairavo I. A., nuo jo sklido stiprus alkoholio kvapas, todėl buvo pasiūlyta pasitikrinti blaivumą. Vairuotojas sutiko, alkoholio kiekio matuokliu 15 valandą 44 minutės jam nustatytas 2,27 promilės, o 16 valandą 13 minučių – 2,15 promilės neblaivumas, su prietaiso parodymais sutiko. I. A. nepateikė vairuotojo pažymėjimo, registracijos liudijimo, techninės apžiūros talono bei draudimo poliso, nurodė, kad mopedas neįregistruotas, neatlikta techninė apžiūra, neapdraustas; teisės vairuoti transporto priemones nėra įgijęs.
Teismas konstatavo, kad I. A. padarė nusikaltimą, kuris pagal pavojingumo visuomenei laipsnį priskiriamas prie nesunkių nusikaltimų. Jis teistas, teistumas neišnykęs, baustas administracine tvarka, turi galiojančių administracinių nuobaudų, nedirba, Užimtumo tarnyboje neregistruotas, gyvenamosios vietos seniūnija nurodo, kad gyvena kartu su motina ir broliu, kartais papiktnaudžiauja alkoholiu, seniūnija nusiskundimų dėl jo elgesio nėra gavusi.
Alytaus apylinkės teismo Lazdijų rūmų teisėjai, išnagrinėję baudžiamąją bylą, I. A. pripažino kaltu ir paskyrė subendrintą bausmę – 30 parų arešto ir 48 MGL dydžio, t. y. 1 807,68 eurų, baudą, uždraudė naudotis teise vairuoti visų rūšių kelių transporto priemones 3 metus bei konfiskavo mopedą.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: