Dzūkų žinios

Gastrolės sesers automobiliu brangiai kainavo

Dalintis:

Rajono gyventojas G. P. šių metų kovo 5 dieną savo neblaivias gastroles po Veisiejų seniūniją automobiliu „Citroen Xsara“ baigęs griovyje ir pažeidęs Kelių eismo taisykles sėdo į teisiamųjų suolą. Rajono policijos komisariato pareigūnai atvykę į avarijos vietą vairuotojui nustatė 1,58 promilės neblaivumą.
Kaltinamasis G. P. tą kovo 5 dieną aktyviai ėmėsi gastrolių nevengdamas išgerti. Apklaustas pareigūnų savo kaltę pripažino. Jis paaiškino tiksliai neprisimenąs kada, tik žinąs, kad buvo tamsus paros metas, savavališkai, neatsiklausęs pasiėmė savo sesers Eglės automobilį ,,Citroen Xsara“ ir vyko pas draugus į Veisiejus. Atvykęs į miestelį ir pasiėmęs savo draugus, kartu su jais stovėjimo aikštelėje, esančioje prie apžvalgos bokšto šalia Snaigyno ežero, vartojo alkoholinius gėrimus. Gėrė alų, tiksliai neprisimena, kiek jo turėjo ir išgėrė, tik prisimena, kad būta nemažai. Pasibaigus alkoholiui draugai išėjo namo pėsčiomis, kadangi jie yra vietiniai, o G. P. sėdo į automobilį ir vienas, būdamas neblaivus, vyko namo. Važiuodamas nesuvaldė automobilio ir įvažiavo į griovį, esantį prieš Veisiejų turgų. Pakliuvęs į nemalonią situaciją dar bandė išvažiuoti, bet supratęs, kad nepavyks, ieškojo aplinkinių pagalbos, tačiau niekas nepadėjo. Atvykę policijos pareigūnai jį sulaikė.
Ikiteisminio tyrimo metu apklausti policijos pareigūnai patvirtino, kad kovo 5 dieną patruliuodami Veisiejų mieste, Leipalingio plente, apie 5 valandą 10 minučių pastebėjo į šalikelės griovį įvažiavusį automobilį „Citroen Xsara“. Šalia jo buvo ir vairuotojas G. P., nuo kurio sklido stiprus alkoholio kvapas, judesiai buvo nekoordinuoti. Paklausus, kas nutiko, vyras atsakė, kad posūkyje nesuvaldė automobilio ir nuvažiavo į griovį. Pasiteiravus, ar jis yra vartojęs alkoholio, atsakė, jog prieš pusę valandos gėrė alaus, pripažino, kad neturi vairuotojo pažymėjimo. G. P. pasisakė, kad automobilis priklauso jo sesei E. P., kurį pasiėmė pasivažinėti. Alkoholio kiekio matuokliu 5 val. 15 min. G. P. nustatytas 1,58 promilės girtumas, pakartotiniu pūtimu nustatytas 1,72 promilės girtumas.
Kaltinamojo sesė bei automobilio savininkė E. P. policijos pareigūnams teigė, kad ji automobilį „Citroen Xsara“ nusipirko 2019 metais rugpjūčio mėnesį, mokėjo 400 eurų. Brolis G. P. neturi teisių ir niekada neturėjo, tačiau moka vairuoti. Tą dieną jis buvo namuose, buvo blaivus. Automobilis stovėjo kieme užrakintas, o rakteliai buvo virtuvėje ant spintelės. Apie 22 valandą, kai nuėjusi miegoti, automobilis, pasak E. P., buvo kieme. Ryte prabudusi ėjo į tualetą ir praeidama pastebėjo, kad brolio nėra lovoje, o nuėjusi į virtuvę pamatė, kad nėra automobilio raktelių, žvilgtelėjusi per langą apžiūrėjo, kad nėra ir automobilio. Moteris paskambino broliui, kuris atsiliepė ir pasakė, kad jį pagavo policija, pripažino esąs išgėręs, bet nedaug. Vėliau automobilio savininkė kalbėjo su pareigūnu, kuris ir pasakė, kad brolis įpūtė daugiau kaip 1,50 promilės, kad automobilį veža į Alytų, į aikštelę.
Teismas pažymėjo, kad kaltinamasis neteistas, tačiau baustas administracine tvarka, taip pat ir už šiurkščius Kelių eismo taisyklių pažeidimus, yra bedarbis, gyvenamosios vietos seniūnijos charakterizuojamas teigiamai, turi nepilnametį išlaikytinį.
Teismas G. P. pripažino kaltu ir skyrė penkiasdešimties parų areštą, uždraudė naudotis teise vairuoti kelių transporto priemones ketverius metus, nusprendė išieškoti iš G. P. konfiskuotino turto – automobilio „Citroen Xsara“ vertę atitinkančią pinigų sumą – 400 eurų.•

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: