Dzūkų žinios

Greitosios medicinos pagalbos stoties direktorius vairuotojui buvo atlaidus

Dalintis:
Asociatyvi nuotr.

Alytaus rajono greitosios medicinos pagalbos stoties darbuotojus, kurių ekipažai dirba ir skuba aptarnauti mūsų rajono gyventojus, turinčius įvairių sveikatos problemų, ištinka ir nesėkmės. Greitosios pagalbos automobiliai su medikais skubėdami į iškvietimus pas ligonius patenka ir į autoįvykius bei kitokias situacijas, kurių numatyti tiesiog neįmanoma.
Neseniai greitosios medicinos pagalbos automobilis, kurį vairavo šioje stotyje dirbantis rajono gyventojas, kelyje LazdijaiKrosna, lenkdamas traktorių, neišsiteko ant kelio, nuvažiavo nuo jo ir apvirto griovyje. Autoįvykio metu nepataisomai buvo sugadintas greitosios medicinos pagalbos „Volkswagen“ markės automobilis. Vairuotojas ir medicinos darbuotoja nenukentėjo. Apie šį įvykį „Dzūkų žinioms“ patvirtino ir Alytaus rajono greitosios medicinos pagalbos stoties direktorius Aleksandras Bružas. „Manau, kad avarija įvyko dėl greičio. Kaip ten bebūtų ir kur beskubėtų medikai, reikia vairuoti atsargiau. Kita vertus, džiaugėmės, kad avarija baigėsi laimingai – nei vairuotojas, nei medicinos darbuotoja nenukentėjo, jiems nereikėjo imti nedarbingumo pažymėjimo. O iš automobilio liko tik geležų krūva – taip jis sudaužytas. Jis iš tiesų dar nebuvo toks senas – greitajai medicininei pagalbai jis spėjo atitarnauti trejus metus. Žinot, mes naujais greitosios pagalbos automobiliais vadiname iki vienerių metų, nes jie per metus nuvažiuoja iki 80 tūkstančių kilometrų, todėl greitai nusidėvi. Autoavarijoje sulamdytas automobilis buvo draustas, todėl dabar laukiame draudimo ir atgausime pinigus už jį. Padariusio avariją vairuotojo nebaudžiau, jis pats supranta, kad visad reikia stengtis vairuoti atidžiau ir kuo saugiau. Reikia suprasti, kad greitosios medicinos pagalbos automobilių vairuotojų darbas yra atsakingas, sudėtingas ir rizikingas, nes dažnai nuo jų vairavimo įgūdžių, kaip jie greitai pas medikus pristatys ligonį, priklauso žmonių gyvybės“, – sakė A. Bružas, nepuolęs kaltinti greitosios medicinos pagalbos vairuotojo, padariusio avariją.
A. Bružas tvirtino, kad mūsų rajone jau buvo tokių autoavarijų, į kurias pateko greitosios medicinos pagalbos darbuotojai, bet, laimei, jie išvengdavo sužalojimų.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: