Dzūkų žinios

Išleista penkta veisiejiečio knyga

Dalintis:
„Druskų kambarys“ – jau penkta veisiejiečio, Lietuvos rašytojų sąjungos nario, spaudos bendradarbio, apžvalgininko Algimanto Mikelionio kūrybos knyga, pasirašyta Aido Kelionio slapyvardžiu.

„Druskų kambarys“ – jau penkta veisiejiečio, Lietuvos rašytojų sąjungos nario, spaudos bendradarbio, apžvalgininko Algimanto Mikelionio kūrybos knyga, pasirašyta Aido Kelionio slapyvardžiu. Šioje knygoje autorius panyra į prisiminimus – aprašo mokyklinius metus, kai mokėsi tuometinėje Veisiejų vidurinėje mokykloje (dabar Veisiejų Sigito Gedos gimnazija), kaip susirgo chroniška liga, todėl jam teko važiuoti į Druskininkus, lankyti druskų kambario procedūras ir dažnai užsukti į vieną itin mėgstamą šio kurorto kavinę, kaip mokykloje buvo tuomet nužiūrėtas žinomo trenerio A. Gedmino ir pakviestas lankyti krepšinio treniruotes Druskininkuose, kaip mokykloje pradėjo lankyti pučiamųjų orkestrą ir grojo klarnetu. Daug šioje knygoje yra atsiminimų apie sportą, ypač Algimanto mėgstamą futbolą, futbolo žvaigždes Ronaldo, Platini, šiek tiek apie krepšinį, tenisą, ledo rutulį. Neišvengta ir aktualijų, nes rašoma ir apie koronę. Knyga lengvai skaitoma, tekstai trumpi, ilgiausi užima vos pusantro puslapio. Knygą sudaro 160 puslapių – labai tinka lengvam pasiskaitymui ir atsipalaidavimui po sunkių darbų. Algimantas šia knyga tarsi greitai perbėga per savo gyvenimą, prisimindamas gražiausias akimirkas, ką išgyveno, patyrė, kokioje aplinkoje formavosi, kaip tapo metalo muzikos gerbėju.
Taigi, skaitant šią knygą supranti, kad Algimantas jau mokykloje buvo gabus – galėjo būti neblogas krepšininkas, geras muzikantas, o rašytoju tapo sulaukęs 35 metų. Jis pats sako, kad rašytoju nei svajojo, nei planavo tapti. Tik 35 metų sulaukęs sugalvojo tikrovišką istoriją apie sargą, kuri jo nepaliko ramybėje. Pats netikėdamas pagal ją parašė pirmą savo romaną, kuris buvo išleistas. A. Mikelionis ne kartą tvirtino, jog dėl to, kad tapo rašytoju, pats nekaltas, o kalta aplinka. Jį visą gyvenimą nuo mažumės lydėjo knygos, namuose jų buvo labai daug. Mama dirbo lietuvių kalbos mokytoja, tėtis vairuotoju, tačiau labai mėgo skaityti.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: