Dzūkų žinios

Karantino grimasos – kultūros darbuotojai rūpinasi kelių remontu

Dalintis:
Bajoriškių kaimo Liepų gatvės rekonstrukcijos darbų konkursą kuruos VšĮ Lazdijų kultūros centras.

COVID-19 labai pakeitė mūsų gyvenimą ir kai kuriuos žmones privertė užsiimti ne tuo, ką geriausiai išmano, bet visai kitokia veikla. Paaiškėjo, jog Lazdijų kultūros centras, negalėdamas karantino laikotarpiu organizuoti renginių, buvo priverstas imtis kitos veiklos – organizuoti kelių remonto darbų viešuosius pirkimus. Panašu, kad kelias, kuris bus remontuojamas, su kultūros objektais ar kūrybine veikla tikrai nesusijęs.
Šiuo metu yra paskelbtas konkursas kelio remonto darbams Bajoriškių k., Liepų g. Įdomu tai, kad konkursą organizuoja Lazdijų kultūros centras.
„Dzūkų žinios“ kreipėsi į Lazdijų rajono savivaldybę, prašydamos paaiškinti šią situaciją.

– Lazdijų kultūros centras perka Bajoriškių k. Liepų g. kelio remonto darbus. Kodėl šį pirkimą organizuoja ne savivaldybė, bet Kultūros centras?
– Paskelbus karantiną VšĮ Lazdijų kultūros centras įprastai organizuojamos veiklos negalėjo vykti dėl tuomet joms galiojusių draudimų ir apribojimų, tad VšĮ Lazdijų kultūros centro direktorius Arūnas Sujeta bei įstaigos darbuotojai pasiūlė geranorišką pagalbą Lazdijų rajono savivaldybei. Kadangi karantino metu savivaldybės veikla ne tik kad nenutrūko, bet priešingai – kai kuriems specialistams darbo krūvis padidėjo, savivaldybė priėmė geranorišką pagalbą. Karantino metu stengiantis aprūpinti visus daugiausia kontaktų su gyventojais turinčius asmenis apsaugos priemonėmis, padidėjo darbo krūvis asmenims, organizuojantiems viešuosius pirkimus, tad šioje srityje savivaldybei padėjo VšĮ Lazdijų kultūros centro darbuotojas. Lazdijų rajono savivaldybė nuoširdžiai dėkoja VšĮ Lazdijų kultūros centro direktoriui Arūnui Sujetai, atitinkamiems specialistams bei visam kolektyvui, kurie šiuo sudėtingu metu pasiūlė savo pagalbą. Papildomai informuojame, kad VšĮ Lazdijų kultūros centras bei Lazdijų rajono savivaldybė visas procedūras atliko laikydamiesi galiojančių teisės aktų.

– Kuo šis kelias susijęs su kultūra? Ar kelių remontas – Kultūros centro funkcija?
– Kaip jau minėjome atsakinėdami į pirmą klausimą, geranorišką pagalbą Lazdijų rajono savivaldybei pasiūlė pats VšĮ Lazdijų kultūros centro direktorius bei darbuotojai, kurių dėka Jūsų minimo kelio viešieji pirkimai bei remontas nenusikels tolimesniam laikui. Dar kartą dėkojame VšĮ Lazdijų kultūros centrui už geranorišką bendradarbiavimą.

– Kokios apimties šis pirkimas?
– Šis pirkimas yra mažos vertės pirkimas.

A. Sujeta: „Šis darbas niekaip nesusijęs su mūsų veikla, tačiau mes, Kultūros centro darbuotojai, kažkaip norėjom savivaldybei ir Lietuvai padėti kovoje prieš COVID-19. Karantino laikotarpiui gavom tokius įgaliojimus.“ (Eitvydo Kočiūno nuotr.)

Klausimus dėl šio pirkimo pateikėme ir Kultūros centro direktoriui Arūnui Sujetai:

  1. Kodėl Kultūros centras vykdo kelio remonto Bajoriškių k., Liepų g., remonto darbų pirkimą?
  2. Kaip tai susiję su Kultūros centro veikla ir funkcijomis?
  3. Kodėl savivaldybė delegavo Kultūros centrui tokią funkciją?

Kultūros centro vadovas buvo lakoniškas:
„Šis darbas niekaip nesusijęs su mūsų veikla, tačiau mes, Kultūros centro darbuotojai, kažkaip norėjom savivaldybei ir Lietuvai padėti kovoje prieš COVID-19. Karantino laikotarpiui gavom tokius įgaliojimus.“

Kas galėtų paneigti, jog kitas Kultūros centro darbas galėtų būti Lazdijų miesto gatvių plovimo paslaugų pirkimas?

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: