Dzūkų žinios

KETVIRTADIENIO AIDAS

Dalintis:

Aidas Kelionis

2018 metų rugpjūčio mėnesį mano pats mėgstamiausias futbolo klubas pasaulyje Vilniaus „Žalgiris“ išėjo į UEFA Europos taurės trečiąjį atrankos etapą, kuriame jo laukė du mačai su garsiuoju ir tituluotu Ispanijos futbolo klubu „FC Sevilla“. Pastarasis klubas laimėjo net penkias UEFA Europos lygos taures – 2006, 2007, 2014, 2015 ir 2016 metais. Kartą Andalūzijos klubas iškovojo UEFA Supertaurę – 2006 metais. Žaisdama, mano nuomone, pačioje stipriausioje futbolo lygoje (La Liga) pasaulyje ši komanda dažnai itin sėkmingai rungtyniauja ir su ja aikštėje vargsta tokie pasaulio futbolo klubų grandai kaip Madrido „Real“ ir „FC Barcelona“, o kartais andalūzams jie ir pralaimi.
Tad kai Vilniaus „Žalgirio“ fanai sužinojo, kad jų numylėtiniams teks rungtyniauti su šiuo Ispanijos klubu, visi suprato, kad mūsų klubo šansai išeiti į kitą etapą lygūs praktiškai nuliui. Pirmoji „Žalgirio“ ir „FC Sevilla“ akistata įvyko garsiojo Sevilijos kirpėjo mieste rugpjūčio devintą dieną. Daug kas tikėjosi, kad „Žalgiris“ bus sumaltas į miltus, bet mūsiškiai rungtyniavo puikiai ir pralaimėjo minimaliu rezultatu 0:1. Po savaitės, rugpjūčio 16 dieną, Vilniuje turėjo įvykti atsakomasis mačas. Atšventę Žolinę kitą dieną su futbolo fanais Zeniumi ir Mantu vėlyvą popietę išvažiavome iš Veisiejų į Vilnių stebėti atsakomųjų „Žalgirio“ ir „FC Sevilla“ rungtynių. Oras žaisti futbolą ir jį stebėti iš tribūnų buvo idealus – 20 laipsnių Celsijaus šilumos pavėsyje. Atsisėdome už vartų, netoli ištikimiausių ir triukšmingiausių Vilniaus „Žalgirio“ fanų. Iš čia stebėti rungtynes nėra patogiausia, bet smagiausia tai tikrai. Pagal komandų biudžetą susitiko absoliučiai skirtingo rango komandos. Jeigu „Žalgirio“ metinis biudžetas tebuvo 2,2 milijono eurų, tai Sevilijos klubo net 220 milijonų! Su humoru į tai reagavo ištikimiausi „Žalgirio“ fanai. Jie iškėlė iš kartono iškirptus pinigų kapšus, ant kurių buvo užrašytas dolerio simbolis: vertikaliu brūkšneliu perbraukta S raidė. Taip pat fanai iškėlė sąmojingą užrašą: „Sevilla – ne, negirdėjome“. Stebėti šių rungtynių susirinko beveik pilnas LFF stadionas – 5000 žiūrovų. Mačui teisėjavo arbitrų brigada iš Albanijos.
Nuo pat rungtynių pradžios Sevilijos futbolininkai įsitaisė vilniečių aikštės pusėje ir jautėsi ne kaip svečiai, o kaip tikri šeimininkai. Tad nieko nuostabaus, kad jau 6-ąją žaidimo minutę rezultatas tapo 1:0 ispanų naudai – įvartį iš nedidelio atstumo į tuščius vartus įmušė Nolito. Po minutės pastarojo komandos draugas Sarabia vienu lietimu iš 10 metrų atstumo tiksliai pataikė į žemutinį vartų kampą. Tiesa, žalgiriečių vartininkas nematė smūgio momento, nes jį buvo užstojęs vilniečių žaidėjas. Vartininkas kamuolį lietė, bet išvengti įvarčio nepavyko. Ispanai šeimininkavo aikštėje visiškai laisvai ir akivaizdžiai išvydus tokį klubų meistriškumo skirtumą teliko mėgautis „Sevilla“ futbolo virtuozų šokiu su kamuoliu. Tik 26-ąją žaidimo minutę žalgiriečiai pirmą kartą pasiekė ispanų klubo aikštės pusę. Kitaip ir negalėjo būti, nes pasakykite, ką gali Lietuvos futbolo klubas prieš stipriausios pasaulio futbolo lygos komandą. Baigiantis pirmajam rungtynių kėliniui, 44-ąją minutę, ispanas Sarabia pelnė trečią komandos, o savo antrą įvartį stipriu smūgiu iš 18 metrų į apatinį vartų kampą. Antrajame kėlinyje Sevilijos klubo futbolininkai visai nesiplėšė ir ramiai bei elegantiškai kontroliavo rungtynių eigą, o mačo pabaigoje pelnė dar du įvarčius. 80-ąją žaidimo minutę Sevilijos klubo legionierius iš Brazilijos Arana pelnė labai gražų įvartį – iš arti netikėtai smūgiavo išorine kairės pėdos puse į artimą viršutinį vartų kampą, vadinamą „deviatke“ arba „devyniuke“. Žalgiriečius, pelnydamas savo antrąjį įvartį iš 16 metrų atstumo, baigė triuškinti Nolito.
Atrodytų, rezultatas 0:5 turėjo visiškai nuvilti ir nuliūdinti vilniečių fanus, bet niekas per daug nenusiminė, nes žinant, kad šios komandos priklauso skirtingoms futbolo galaktikoms, nebuvo visiškai ko stebėtis. Užtat visi tą šiltą ir malonų vasaros vakarą į Vilniaus LFF stadioną susirinkę futbolo aistruoliai turėjo progą pamatyti, kaip žaidžiamas futbolas iš didžiosios raidės.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: