Dzūkų žinios

Bendruomenių ir opozicijos pastangomis pajudėjo kelių remontai

Dalintis:
Su naująja rajono valdžia ilgai diskutavę Barčių bendruomenės atstovai, rajono tarybos opozicijos palaikomi, pagaliau sulaukė gerų žinių — kelias per Barčius bus tvarkomas.

Su naująja rajono valdžia ilgai diskutavę Barčių bendruomenės atstovai, rajono tarybos opozicijos palaikomi, pagaliau sulaukė gerų žinių – kelias per Barčius bus tvarkomas. Taip pat pajudėjo ir kitų rajono kelių remonto darbų finansavimas.
Susisiekimo ministras pasirašė įsakymą, kuriuo Lazdijų rajono keliams su žvyro danga ir gatvėms suremontuoti papildomai paskirta 681,5 tūkst.  eurų suma.

„Mane stebina rajono valdžios blaškymasis sprendžiant mūsų kaimo kelių klausimus. Pernai buvusioji rajono valdžia suderino klausimą dėl mums ypač svarbios kelio atkarpos Teizininkai—Barčiai asfaltavimo. Reikėjo tik paprašyti iš sostinės pinigų šiam projektui įgyvendinti. Bet jie to nepadarė.”

Pinigai skiriami šiems mūsų rajone esantiems keliams ir gatvėms taisyti (remontuoti):
Ryto gatvei, esančiai Kailinių kaime, Veisiejų seniūnijoje, – 84 tūkst. Eur.
Lanko gatvei, esančiai Teizų kaime, Šventežerio seniūnijoje, – 70 tūkst. Eur.
Vietinės reikšmės keliui „Privažiuojamasis kelias prie Barčių gamybinio centro nuo Valstybinės reikšmės rajoninio kelio Rūda–Šventežeris–Teizai–Kavalčiukai“, esančiam Šventežerio seniūnijoje, – 527, 5 tūkst. Eur.
Kelių ir gatvių remontas finansuojamas iš Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso (COVID-19) plitimo sukeltų pasekmių mažinimo priemonių plano lėšų gyvenvietėse esantiems ir gyvenvietes jungiantiems keliams (gatvėms) su žvyro danga asfaltuoti.
Taip pat pritarta, kad Lazdijų rajono savivaldybės administracijos direktorė pasirašytų vietinės reikšmės kelio Nr. LZ0829 Krikštonys–Žilvičiai kapitalinio remonto darbų pirkimo sutartį su viešųjų pirkimų konkursą pagal Lietuvos Respublikos viešųjų pirkimų įstatymą laimėjusia įmone UAB „Parama“ už 203 470,80 Eur su PVM.
Dėl šio kelio kapitalinio remonto buvo sulaukta gausybės vietos ūkininkų ir gyventojų prašymų.
 Iš viso kelių tvarkymo darbams šiais metais yra skirta 2 mln. 360,3 tūkst. Eur. Už juos bus išasfaltuota 10,53 km žvyrkelių ir atnaujinta asfalto dangų, suremontuoti  5,73 km kelių su žvyro danga.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: