Dzūkų žinios

Du Artūrai ir Remigijus tapo Atu, Aramiu ir Portu

Dalintis:
Adomo Žilinsko piešinys.

Dar visai neseniai atrodė, kad iki šių metų Seimo rinkimų yra marios laiko, o šiandien iki šių metų svarbiausio politinio įvykio Lietuvoje teliko lygiai keturi mėnesiai. Netruks prabėgti vasara ir pradžia rudens, ir mes keliausime prie urnų, kur atiduosime savo simpatijas vienam ar kitam politiniam judėjimui ar partijai.
Praėjusį savaitgalį mūsų šalyje gimė dar viena politinė partija – Laisvė ir teisingumas. Šią politinę jėgą iš trijų dalių sudarė R. Žemaitaičio, A. Zuoko ir A. Paulausko vadovaujami politiniai judėjimai. Remigijaus vadovaujama partija „Tvarka ir teisingumas“ išnyko iš Lietuvos politinio žemėlapio, o prie naujo darinio prisijungė buvę Artūro Zuoko liberalai ir Artūro Paulausko vadovaujamas politinis judėjimas „Pirmyn, Lietuva“. Laisvės ir teisingumo vadovu tapo Remigijus Žemaitaitis, kuriam šios politinės partijos vadovo postą užleido du Artūrai.
Jau ne pirmą kartą žurnalistų kaip nors praminta politinė jėga panaudoja plunksnos brolių sumanymą. Socialdarbiečių funkcionieriai, ne kartą žurnalistų pavadinti bebrais, pradėjo naudoti šį gyvūną kaip savo simbolį. Šį sykį trys politikai, žurnalistų praminti trimis muškietininkais, su malonumu pasinaudojo šiuo pavadinimu ir partijos įkūrimo metu sukryžiavo tikras špagas ir draugiškai sušuko: „Vienas už visus, visi už Lietuvą!“ Kaip teigiama, šiuo metu naujoje partijoje yra net penki tūkstančiai narių. Nors partija visiškai nauja, ją įsteigusi pagrindinė trijulė nėra visiška naujokė Lietuvos politikoje. Mažiausiai iš jų patyręs yra R. Žemaitaitis, bet jis jau spėjo pagarsėti įvairiais savo pareiškimais Seime ir net pabuvo šios institucijos pirmininko pavaduotoju. Labiau patyrę yra abu Artūrai. Po savo laiku gana sėkmingos politinės karjeros Artūras Paulauskas vis ieško naujos vietos politinėje Lietuvos padangėje. Kažkada jis net buvo politikos viršūnėje, kai itin sėkmingai vadovavo „Naujajai sąjungai“ (socialliberalams), ir ši politinė jėga net vadovavo Lietuvai. 1997–1998 metais A. Paulauskas itin sėkmingai pasirodė prezidento rinkimuose ir galima sakyti, kad itin maža persvara antrajame ture nusileido V. Adamkui. Vėliau A. Paulauskas buvo Seimo pirmininkas. Minėtas laikotarpis ir buvo A. Paulausko žvaigždės valanda.
Labai įdomi ir spalvinga buvo ir A. Zuoko politinė karjera. Ne vieną kartą jis buvo Vilniaus meru. Savo valdymo metu A. Zuokas pasižymėjo įdomiomis ir iš pirmo žvilgsnio net keistomis idėjomis, bet jam niekada netrūko politinio ir žmogiško šarmo ir mokėjimo bendrauti su Lietuvos elito atstovais ir su paprastais žmonėmis.
Naujos politinės partijos Laisvė ir teisingumas vadovas R. Žemaitaitis pareiškė, kad jo vadovaujama politinė jėga planuoja laimėti 15 mandatų šiemetiniuose Seimo rinkimuose ir jame sudaryti atskirą frakciją. Kalbėdamas apie Laisvės ir teisingumo ideologiją ponas Remigijus pabrėžė, kad save vadina konservatyviais liberalais ir yra dešinioji politinė jėga. Naujos partijos nariai teigė, kad didelį dėmesį skirs vidurinei Lietuvos klasei, kurią, jų teigimu, sudaro apie 230 000 žmonių.
Kaip ten bebūtų, nauja politinė partija šių metų Seimo rinkimuose kovos dėl balsų su konservatoriais, nes jų ideologija gana panaši. Ar Laisvei ir teisingumui išvis pavyks patekti į Seimą, šiuo metu labai sunku pasakyti, nors, atrodo, jų dabartinis entuziazmas labai didelis.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: